Vesti
Saopštenja

Jevtić: Nastavljamo sa akcijom “Da pobedi život”

Ministarstvo za zajednice i povratak sprovodi drugu fazu akcije pod sloganom „Da pobedi život“ na severu Кosova. U te svrhe je ministarstvo obezbedilo 10,9 tona osnovnih životnih namernica i 7.500 komada sredstava za ličnu higijenu za opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, navodi se u saopštenju.
Jevtić: Nastavljamo sa akcijom “Da pobedi život”
Goran Rakić i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Кorisnici ove pomoći su najugroženiji povratnici i raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, starije osobe u izolaciji, samohrani roditelji, višečlane porodice, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i porodice iz nevećinskih zajednica iz ovih opština, među kojima su Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci i Turci, ističe se u saopštenju.

“Uveren sam da će ovaj vid pomoći bar malo olakšati život najugroženijima koji ne mogu iz svojih kuća u trenutku kada se zbog pandemije čitave opštine nalaze u karantinu. U nadi da ćemo i mnoge obradovati za predstojeći najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, odlučni smo da akciju nastavimo“, poručio je ministar Dalibor Jevtić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, je u ime gradonačelnika četiri opštine nakon obavljene primopredaje zahvalio ministru Jevtiću na, kako je istakao, „prekopotrebnoj pomoći opštinama na severu u vreme Кovid-19 pandemije“.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021