Vesti
Saopštenja

Jevtić: Nastavak dijaloga, ukidanje takse nema alternativu

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić poručio je danas nakon razgovara sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom, da nastavak dijaloga između Prištine i Beograda, bezuslovno i momentalno ukidanje stopostotne takse i borba protiv korupcije nemaju alternativu.
Jevtić: Nastavak dijaloga, ukidanje takse nema alternativu
Filip Kosnet i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

U saopštenju se napominje da su osim o nastvaku dijaloga i ukidanju taksi, Jevtić i Kosnet razgovarali i o budućim planovima ministarstva po pitanju povratka, problemima nevećinskih zajednica i borbi protiv korupcije.

„Nastavak dijaloga, bezuslovno i momentalno ukidanje taksi i borba protiv korupcije nemaju alternativu. Ministarstvo za zajednice i povratak će dati svoj puni doprinos borbi protiv korupcije i s tim u vezi smo već inicirali uvođenje posebne linije za prijavu korupcije“, poručio je ministar Jevtić.

Jevtić je zahvalio ambasadoru na podršci i pomoći koju Amerika u kontinuitetu pruža nevećinskim zajednicama po pitanju zaštite njihovih prava ali i njihovog ekonomskog osnaživanja na Кosovu, dodaje se u saopšenju.

 Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021