Vesti
Saopštenja

Jevtić: Nastavak dijaloga, ukidanje takse nema alternativu

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić poručio je danas nakon razgovara sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom, da nastavak dijaloga između Prištine i Beograda, bezuslovno i momentalno ukidanje stopostotne takse i borba protiv korupcije nemaju alternativu.
Jevtić: Nastavak dijaloga, ukidanje takse nema alternativu
Filip Kosnet i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

U saopštenju se napominje da su osim o nastvaku dijaloga i ukidanju taksi, Jevtić i Kosnet razgovarali i o budućim planovima ministarstva po pitanju povratka, problemima nevećinskih zajednica i borbi protiv korupcije.

„Nastavak dijaloga, bezuslovno i momentalno ukidanje taksi i borba protiv korupcije nemaju alternativu. Ministarstvo za zajednice i povratak će dati svoj puni doprinos borbi protiv korupcije i s tim u vezi smo već inicirali uvođenje posebne linije za prijavu korupcije“, poručio je ministar Jevtić.

Jevtić je zahvalio ambasadoru na podršci i pomoći koju Amerika u kontinuitetu pruža nevećinskim zajednicama po pitanju zaštite njihovih prava ali i njihovog ekonomskog osnaživanja na Кosovu, dodaje se u saopšenju.

 Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020