Vesti
Saopštenja

Jevtić na Investicionom samitu Zapadnog Balkana

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić učestvovaće na Inevsticionom samitu Zapadnog Balkana u Londonu, čiji je domaćin Evropska banka za obnovu i razvoj.
Jevtić na Investicionom samitu Zapadnog Balkana
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

U fokusu samita biće promocija regionalnih projekata u oblasti energetike i saobraćaja.

Pored ministra Jevtića na Samitu će učestvovati i predstavnici vlada Kosova, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Tokom trodnevog boravka u Londonu Jevtić će imati niz sastanaka sa zvaničnicima vlada, organizatorima samita, predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj kojima će predstaviti plan i važnost ulaganja u sredinama gde žive nevećinski narodi na Kosovu.

Prvi Investicioni samit zemalja Zapadnog Balkana, održan u februaru 2014, okupio je više od 500 delegata u EBRD sedištu u Londonu. Banka je tada u zaključcima navela da će se ovakvi skupovi organizovati svake dve godine i da će njihova tri osnovna cilja ostati uvek ista: promovisanje regiona kao investicione destinacije, doprinos stabilnosti u regionu kroz jačanje regionalne saradnje i unapređenje agende za povezivanje.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022