Vesti
Saopštenja

Jevtić na Investicionom samitu Zapadnog Balkana

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić učestvovaće na Inevsticionom samitu Zapadnog Balkana u Londonu, čiji je domaćin Evropska banka za obnovu i razvoj.
Jevtić na Investicionom samitu Zapadnog Balkana
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

U fokusu samita biće promocija regionalnih projekata u oblasti energetike i saobraćaja.

Pored ministra Jevtića na Samitu će učestvovati i predstavnici vlada Kosova, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Tokom trodnevog boravka u Londonu Jevtić će imati niz sastanaka sa zvaničnicima vlada, organizatorima samita, predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj kojima će predstaviti plan i važnost ulaganja u sredinama gde žive nevećinski narodi na Kosovu.

Prvi Investicioni samit zemalja Zapadnog Balkana, održan u februaru 2014, okupio je više od 500 delegata u EBRD sedištu u Londonu. Banka je tada u zaključcima navela da će se ovakvi skupovi organizovati svake dve godine i da će njihova tri osnovna cilja ostati uvek ista: promovisanje regiona kao investicione destinacije, doprinos stabilnosti u regionu kroz jačanje regionalne saradnje i unapređenje agende za povezivanje.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021