Jevtić i Houp o saradnji i novim projektima

USAID će uskoro pokrenuti projekat LEGO koji će za cilj imati jačanje kapaciteta nevećinskih opština i učešće nevećinskih zajednica u procesu donošenja odluka, upravljanja institucijama i značajnim uticajem na društvo u celini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić i Džejms Houp (Foto MZZP)

Kako je saopšteno iz MInistarstva za povratak gde su se danas sastali Dalibor Jevtić i šef USAID-a na Kosovu Džejms Houp projekat će obuhvatiti svih 10 opština sa srpskom većinom kao i opštine Istok, Klina, Dragaš i Obilić.

Jevtić je istakao još jedan važan projekat koji će pomoći u delu vladavine prava u smislu lakšeg i jednostavnijeg pristupa pripadnika nevećinskih zajednica praovosuđu na Kosovu.

„Projekti USAID-a i Ambasade SAD-a na Kosovu su jako uspešni i sa takvim projektima se treba i nastaviti. Tokom moje posete februara naredne godine Vašingtonu ja ću američkim zvaničnicima objasniti da su oni Kosovu preko potrebni i da sa njima treba nastaviti jer iskustva govore da su svi dosadašnji implementirani projekti i programi

USAID-a dali konkretne rezultate“, kazao je ministar Jevtić.

Na sastanku je bilo reči i o procesu povratka koji je ministar Jevtić ocenio kao veoma loš, posebno u 2017. godini.

Ostale vesti

 • Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Ministar Dalibor Jevtić i američki ambasador Greg Delavi su se saglasili da je dijalog jedini način rešavanja problema u odnosima Srba i Albanaca, i da je važno da svako iz svoje pozicije da doprinos tom procesu kako bi se došlo do rešenja u cilju stabilnosti i mira.

 • Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Neki od ključnih bezbednosnih izazova na KiM su jačanje političkog i verskog ekstremizma, kao i namera Prištine da, suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, formira oružane snage, upozorio je Marko Đurić na sastanku sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane