Vesti
Saopštenja

Jevtić: Da svi narodi na Kosovu žive bolje

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je pripadnicima aškalijske zajednice Dan Aškalija.
Jevtić: Da svi narodi na Kosovu žive bolje
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Dalibor Jevtić je na konferenciji u Vladi Kosova koja je bila održana povodom obeležavanja Dana Aškalija, rekao da je cilj Ministarstva kojim rukovodi da “pripadnici ovog naroda u narednom periodu žive bolje”.

“O pravima aškalisjkog i ostalih nevećinskih naroda na Kosovu treba govoriti svakog dana i na svakom mestu, u skladu sa onim što jesu naši ciljevi, a to je da aškalijski i svaki drugi narod na Kosovu žive bolje i kvalitetnije“, istakao je Jevtić.

“Razvoj ekonomije je prilika da se život svakog građanina, pa i pripadnika aškalijskog naroda, poboljša”, naglasio je Jevtić.

On je istakao da će Ministarstvo za zajedncie i povratak, u narenom periodu i u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći u “rešavanju nekih životnih pitanja aškalijkog naroda”.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021