Vesti
Saopštenja

Jevtić čestitao Dan Bošnjaka

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Dan Bošnjaka, i tim povodom istakao da "Bošnjaci, kao i ostali narodi na Кosovu, imaju njegovu apsolutnu podršku u stvaranju bolje budućnosti".
Jevtić čestitao Dan Bošnjaka
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

”Poštovani pripadnici bošnjačkog naroda, svestan činjenice da živimo u vremenu velikih izazova, pre svega hoću da vam poželim dobro zdravlje. Smatrajte da u Ministarstvu za zajednice i povratak i u meni lično, imate iskrenog saveznika i prijatelja u pravazilaženju svih prepreka koje danas stoje na putu boljeg života ne samo bošnjačkog, već svih naroda koji na Кosovu žive. Postojeće probleme možemo rešavati zajednički jer jedino zajedno možemo i više i bolje ”, navodi se u čestitki ministra Jevtića povodom Dana Bošnjaka.

Ministar Jevtić je poručio Bošnjacima da "ljubomorno čuvaju svoj vedar duh, kulturu i tradiciju, ne ugrožavajući pritom kulturu drugih, jer su ove vrednosti osnov postojanja svih naroda i pritom ponovio svoje uverenje da će za bošnjaki narod na Кosovu, iskrenim zalaganjem svih, doći bolji dani".



Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021