Vesti
Saopštenja

Jevtić čestitao Dan Bošnjaka

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Dan Bošnjaka, i tim povodom istakao da "Bošnjaci, kao i ostali narodi na Кosovu, imaju njegovu apsolutnu podršku u stvaranju bolje budućnosti".
Jevtić čestitao Dan Bošnjaka
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

”Poštovani pripadnici bošnjačkog naroda, svestan činjenice da živimo u vremenu velikih izazova, pre svega hoću da vam poželim dobro zdravlje. Smatrajte da u Ministarstvu za zajednice i povratak i u meni lično, imate iskrenog saveznika i prijatelja u pravazilaženju svih prepreka koje danas stoje na putu boljeg života ne samo bošnjačkog, već svih naroda koji na Кosovu žive. Postojeće probleme možemo rešavati zajednički jer jedino zajedno možemo i više i bolje ”, navodi se u čestitki ministra Jevtića povodom Dana Bošnjaka.

Ministar Jevtić je poručio Bošnjacima da "ljubomorno čuvaju svoj vedar duh, kulturu i tradiciju, ne ugrožavajući pritom kulturu drugih, jer su ove vrednosti osnov postojanja svih naroda i pritom ponovio svoje uverenje da će za bošnjaki narod na Кosovu, iskrenim zalaganjem svih, doći bolji dani".Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020