Vesti
Saopštenja

Jevtić: Bezbednosna situacija na Kosovu nestabilna

Hapšenje naoružanih islamista isred manastira Visoki Dečani i oružani napad na povratnike u selu Berkovo u opštini Klina, pokazuju da je bezbednosna situacija na Kosovu dosta nestabilna, ocenio je Dalibor Jevtić.
Jevtić: Bezbednosna situacija na Kosovu nestabilna
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

„Dva incidetna u veoma kratkom roku upozoravaju da je trenutak da se bezbednosni nivo zaštite podigne na viši nivo kako bi se izbegla eskalacija nasilja, ali i ono što još više plaši i zrabinjava, širenje ideje islamskog radikalizma. Milsim da je krajnje vreme da povratničke sredine dobiju bolju zaštitu jer upravo napad na povratničke kuće Pantić i Živković ukazuju na to. Srećom nije bilo žrtava, iako je u obe kuće bilo ljudi" piše u saopštenju ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića.

„Hapšenje naoružanih islamista ispred kapija manastira Visoki Dečani pokazuje da je čitavo kosovsko društvo u problemu i sa ovom pojavom se moramo zajedničkim snaga izboriti, jer iskreno verujem da većina nas teži demokratkom društvu u kojem je sigurnost zagarantovana svakom žitelju Kosova“, kaže Jevtić.Ostale vesti

Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020
Jevtić i Bratu o institucijama i sprečavanju incidenata
Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadora OEBS-a na Kosovu, Janom Bratuom o poslednjim incidentima u kojima su Srbi povratnici bili na meti napadača. Na sastanku je zaključeno da je neophodno veće angažovanje svih institucija na Kosovu u rešavanju bezbednosnih incidenata koji su zadnjih meseci pogodili srpsku zajednicu i povratničke sredine.
  • 28.05.2020
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
  • 28.05.2020