Vesti
Saopštenja

Jevtić: Bačena bomba u Gojbulji teroristički akt

”Oni koji su sinoć bacili bombu na Srbe u selu Gojbulja, oni koji su sinoć pokušali ubistvo meštana Gojbulje nisu ništa drugo nego kukavice i kriminalci”, kazao je danas ministar za povratak Dalibor Jevtić osuđujući sinoćnji incident u ovom selu.
Jevtić: Bačena bomba u Gojbulji teroristički akt
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak navodi se da je ministar pre nekoliko dana posetio Gojbulju gde je od meštana čuo da su često meta provokacija i napada i da im je imovina u jednom delu sela uzurpirana.

Ministar Jevtić je osudio sinoćni incident i ocenio da se radi o ozbiljnom terorističkom aktu.

”Oni koji su sinoć bacili bombu na Srbe u selu Gojbulja, oni koji su sinoć pokušali ubistvo meštana Gojbulje nisu ništa drugo nego kukavice i kriminalci koji na ovaj način žele da uplaše Srbe i poruče im da nisu dobrodošli. Oni koji su bacili bombu, su to učinili ohrabreni činjenicom da i prethodni zločini i ubistva nisu do kraja istražena”, kazao je Jevtić.

Ministar je pozvao sve nadležne organe da zaštite ne samo meštane Gojbulje, već sve “mirne građane koji, valjda samo zato što su druge vere ili nacije, nekome smetaju”.

“Više puta smo upozoravali da je potrebna veća angažovanost organa bezbednosti posebno u sredinama u kojima žive Srbi, jer usled svega što se poslednjih dana dešava Srbima se stavlja meta na čelo. Odgovornost za atmosferu straha i haosa ovih dana snose oni koji upiru prstom na jedan narod, okrivljujući ga za sve loše što se na Kosovu dešava i to bez ikakvih argumenata”, istaknuto je u saopštenju.

Ministarstvo za povratak je od policije zatražilo hitnu istragu, privođenje odgovornih pred lice pravde i punu zaštitu građana Gojbulje.

Inače tokom večeri Jevtić je razgovarao sa nekolicinom meštana Gojbulje koju su mu preneli da su veoma zabrinuti i da su u strahu da se će napadači ponovo vratiti u selo ukoliko se adekvatno ne reaguje.

Ministarstvo podseća da ovo nije prvi napad koji se desio na ovu prodavnicu u Gojbulji, na objekat je u prethodnom periodu bačen i molotovljev koktel.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021