Jeftiniji prevoz iz Gračanice do Mitrovice

Odeljenje obrazovanja, kulture, omladine i sporta Opštine Gračanica u saradnji sa NVO "Komunikacija za razvoj društva" organizovalo je otvaranje nove autobuske linije iz Gračanice do Mitrovice ponedeljkom i petkom po duplo manjoj ceni karte od redovnih dnevnih linija lokalnih auto prevoznika.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (foto arhiva Kim)

Opština Gračanica odobrila je subvencionisanje karte na relaciji Kosovska Mitrovica - Gračanica u narednih šest meseci, dva puta nedeljno, na osnovu projekta koji za cilj ima pomoć studentima i socijalno ugroženim građanima, a koji je izradila NVO "Kominikacija za razvoj društva" (CSD).

Cena karte u jednom smeru iznosiće 1,50 evra što je skoro upola manje od cene karte lokalnih auto prevoznika koji saobraćaju svakodnevno na ovoj relaciji.

Polaci su organizovani dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Autobus Trend-G kompanije sa kojom CSD ima ugovor o saradnji, na putu do Mitrovice polazi iz Gornje Gušterice (05:30), Dobrotina (05:40 h), Donje Gušterice (05:45 h), Livađa (05:50 h), Lapljeg Sela (05:55 h), i Gračanice (06:00 h), preko Čaglavice. Povratak iz Mitrovice je u 16 časova istog dana.

Projekat je izrađen na osnovu zahteva studenata sa teritorije opštine Gračanica i zbog najnovijeg poskupljenja karte lokalnih prevoznika.

CSD i Opština Gračanica ovim projektom žele da pomognu, pre svega, studentima koji redovno putuju do Mitrovice, kao i socijalno ugroženim građanima i pacijentima koji su primorani da na zdravstvene preglede odlaze do mitrovičkog Zdravstvenog centra.

Dodatne informacije i zakazivanja putovanja na brojeve telefona 049/678-055, 045/341-416 i 065/410-82-88.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane