Jeftiniji prevoz iz Gračanice do Mitrovice

Odeljenje obrazovanja, kulture, omladine i sporta Opštine Gračanica u saradnji sa NVO "Komunikacija za razvoj društva" organizovalo je otvaranje nove autobuske linije iz Gračanice do Mitrovice ponedeljkom i petkom po duplo manjoj ceni karte od redovnih dnevnih linija lokalnih auto prevoznika.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (foto arhiva Kim)

Opština Gračanica odobrila je subvencionisanje karte na relaciji Kosovska Mitrovica - Gračanica u narednih šest meseci, dva puta nedeljno, na osnovu projekta koji za cilj ima pomoć studentima i socijalno ugroženim građanima, a koji je izradila NVO "Kominikacija za razvoj društva" (CSD).

Cena karte u jednom smeru iznosiće 1,50 evra što je skoro upola manje od cene karte lokalnih auto prevoznika koji saobraćaju svakodnevno na ovoj relaciji.

Polaci su organizovani dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Autobus Trend-G kompanije sa kojom CSD ima ugovor o saradnji, na putu do Mitrovice polazi iz Gornje Gušterice (05:30), Dobrotina (05:40 h), Donje Gušterice (05:45 h), Livađa (05:50 h), Lapljeg Sela (05:55 h), i Gračanice (06:00 h), preko Čaglavice. Povratak iz Mitrovice je u 16 časova istog dana.

Projekat je izrađen na osnovu zahteva studenata sa teritorije opštine Gračanica i zbog najnovijeg poskupljenja karte lokalnih prevoznika.

CSD i Opština Gračanica ovim projektom žele da pomognu, pre svega, studentima koji redovno putuju do Mitrovice, kao i socijalno ugroženim građanima i pacijentima koji su primorani da na zdravstvene preglede odlaze do mitrovičkog Zdravstvenog centra.

Dodatne informacije i zakazivanja putovanja na brojeve telefona 049/678-055, 045/341-416 i 065/410-82-88.

Ostale vesti

 • “Obnavljanje dijaloga nakon ukidanja taksi”

  “Obnavljanje dijaloga nakon ukidanja taksi”

  Direktor Кancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa specijalnom izaslanicom za Zapadni Balkan ministra spoljnih poslova Republike Češke Janjinom Hržebičkovom, koju je upoznao sa položajem srpskog naroda i stanjem dijaloga Beograda i Prištine.

 • „Dijalog jedini način rešavanja problema na Kosovu“

  „Dijalog jedini način rešavanja problema na Kosovu“

  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i zamenik šefa misije za Balkan i Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Emanuel Berard, složili su se nakon sastanka u Prištini, da je dijalog osnovni način rešavanja problema na Kosovu.

 • “Još jedan anticivilizacijski potez Prištine”

  “Još jedan anticivilizacijski potez Prištine”

  Direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić, istče da je nova zabrana prelaska prelaza Brnjak mladim sportistima kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku, još jedan bezumni i anticivilizacijski potez institucija u Prištini, koje u kontinuitetu pokazuju nerazuman odnos prema mladima, sportu, ali i poštovanju elementarnih ljudskih prava.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane