Vesti
Saopštenja

Javni poziv za Savetodavno veće za zajednice

Ured predsednika Kosova objavio je javni poziv za prijavu kandidata za Savetodavno veće za zajednice, kao i akreditovanje udruženja i nevladinih organizacija.
Javni poziv za Savetodavno veće za zajednice
(Foto SVZ)

Tokom maja je u toku predavanje zahteva za akreditaciju, za listu kandidata za članove u Veću, kao i za listu delegata koji će glasati.

Ovim se pozivaju pripadnici nevećinskih zajednica, uključujući izabrane političke predstavnike, da podnesu pismene zahteve za kandidaturu za članstvo u SVZ.

Savetodavno veće za zajednice od 2005. godine funkcioniše kao neformalno telo sačinjeno od predstavnika nevećinskih zajenica, a zvanično je formirano 2008. godine na osnovu kosovskog Ustava.

Rok za apliciranje je 31. maj u 16 časova, a ovde možete preuzeti ceo tekst obaveštenja, kao i aplikacioni formular za akreditaciju i aplikacioni formular za kandidate.

Za više informacija posetite sajt http://www.ccc-rks.net.Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021