Vesti
Saopštenja

Javni poziv za Savetodavno veće za zajednice

Ured predsednika Kosova objavio je javni poziv za prijavu kandidata za Savetodavno veće za zajednice, kao i akreditovanje udruženja i nevladinih organizacija.
Javni poziv za Savetodavno veće za zajednice
(Foto SVZ)

Tokom maja je u toku predavanje zahteva za akreditaciju, za listu kandidata za članove u Veću, kao i za listu delegata koji će glasati.

Ovim se pozivaju pripadnici nevećinskih zajednica, uključujući izabrane političke predstavnike, da podnesu pismene zahteve za kandidaturu za članstvo u SVZ.

Savetodavno veće za zajednice od 2005. godine funkcioniše kao neformalno telo sačinjeno od predstavnika nevećinskih zajenica, a zvanično je formirano 2008. godine na osnovu kosovskog Ustava.

Rok za apliciranje je 31. maj u 16 časova, a ovde možete preuzeti ceo tekst obaveštenja, kao i aplikacioni formular za akreditaciju i aplikacioni formular za kandidate.

Za više informacija posetite sajt http://www.ccc-rks.net.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020