Vesti
Saopštenja

"Jasno je ko je aminovao da na severu Kosova defiluju albanski političari"

Povodom današnje posete Severnoj Mitrovici od strane v.d. predsednice Kosova Vjose i Osmani i lidera Pokreta Samoopredeljne Aljbina Kurtija, reagovao je predsednik SDS-a Slaviša Petković, koji je posetu ocenio "kao deo potpisanog sporazuma u Briselu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.
Slaviša Petković (Foto Kim)

"Tim sporazumom je omogućeno da se na severu Kosova uspostavi tužilaštvo, sudovi, ali i integracija u kosovosku policiju. Takodje treba napomenuti i postignuti sporazum u Briselu u kome se predsednik Srbije Aleksandar Vučić složio da sever bude uključen u pravni sistem Kosova i u smislu održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora. Prema tome, sada je jasno svima ko je aminovao da na severu Kosova komotno i slobodno defiluju albanski političari", poručio je Petković.

Podsetimo, Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, kandidati za poslanike Pokreta Samoopredeljenje ušli su u severni deo Kosovske Mitrovice, što je izazvalo negodovanje grupe Srba u tom gradu. Nenajavljena poseta Kurtija i Osmanijeve izazvala je negodovanje Srba što je dovelo do pojave brojnih policijskih snaga na ulicama, posebno na mostu oko reke Ibar koji razdvaja Mitrovicu na severni i južni deo.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021