Vesti
Saopštenja

Japanska vlada i Svetska banka ulažu 20 miliona dolara za mlade na Kosovu

Projekat vredan 20 miliona dolara dogovoren je danas između čelnika Svetske banke i ministra administracije i lokalne samouprave Gorana Rakića, a namenjen je mladima u kosovskim opštinama.
Japanska vlada i Svetska banka ulažu 20 miliona dolara za mlade na Kosovu
Ilustracija (Foto Pixsabay)

Kako je saopšteno iz Ministarstva administracije i lokalne samouprave, Goran Rakić je naglasio da je projekat pod imenom „Opštine za mlade na Kosovu“ koji je finansirala japanska vlada preko Svetske banke započeo sprovođenje.

"Uprkos poteškoćama zbog pandemije, zadovoljan sam dosadašnjim napretkom i radujem se početku sprovođenja aktivnosti na terenu u cilju poboljšanja života mladih i marginalizovanih grupa. Verujem da dve komponente projekta, podrška za oko 4000 preduzeća i otvaranje oko 8000 novih radnih mesta, kao i podrška opštinama davanjem grantova koji će finansirati kapitalne projekte i komunalne usluge, imaće direktan uticaj na život građana u svih 38 opština", rekao je Rakić.

Kako je rečeno, projekat je osmišljen kao podrška opštinama za lokalni ekonomski oporavak nakon pandemije kovid 19.

 Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020