Vesti
Saopštenja

"Jan Bratu nezaobilazan faktor rešavanja problema nevećinskih zajednica"

"Ambasador Jan Bratu je jednu deceniju na funkciji koju je obavljao na Кosovu bio nezaobilazni faktor rešavanja gorućih pitanja nevećinskih zajednica", kazao je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić prilikom sastanka sa odlazećim šefom misije OEBS na Kosovu.
Jan Bratu i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Kako je saopšteno, tokom sastanka je izražena obostranu zahvalnost povodom plodonosne i konstruktivne saradnje Ministarstva za zajednice i povratak i misije OEBS-a na Кosovu predvođenih ministrom Jevtićem i Bratuom, “koja je rezultirala rešenjima konkretnih izazova i problema u datom trenutku”.

Ministar Jevtić je istakao da je ambasador Jan Bratu jednu deceniju na funkciji koju je obavljao na Кosovu bio “nezaobilazni faktor rešavanja gorućih pitanja nevećinskih zajednica, zaštite i promovisanja njihovih prava, uključujući i pravo na povratak”.

Ambasador Jan Bratu je obavestio ministra Jevtića o svom nedavnom imenovanju na dužnost šefa misije OEBS-a u Srbiji i izrazio nadu i uverenje da će i u narednom periodu nastaviti međusobnu saradnju, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022