Vesti
Saopštenja

"Jan Bratu nezaobilazan faktor rešavanja problema nevećinskih zajednica"

"Ambasador Jan Bratu je jednu deceniju na funkciji koju je obavljao na Кosovu bio nezaobilazni faktor rešavanja gorućih pitanja nevećinskih zajednica", kazao je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić prilikom sastanka sa odlazećim šefom misije OEBS na Kosovu.
Jan Bratu i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Kako je saopšteno, tokom sastanka je izražena obostranu zahvalnost povodom plodonosne i konstruktivne saradnje Ministarstva za zajednice i povratak i misije OEBS-a na Кosovu predvođenih ministrom Jevtićem i Bratuom, “koja je rezultirala rešenjima konkretnih izazova i problema u datom trenutku”.

Ministar Jevtić je istakao da je ambasador Jan Bratu jednu deceniju na funkciji koju je obavljao na Кosovu bio “nezaobilazni faktor rešavanja gorućih pitanja nevećinskih zajednica, zaštite i promovisanja njihovih prava, uključujući i pravo na povratak”.

Ambasador Jan Bratu je obavestio ministra Jevtića o svom nedavnom imenovanju na dužnost šefa misije OEBS-a u Srbiji i izrazio nadu i uverenje da će i u narednom periodu nastaviti međusobnu saradnju, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021