Vesti
Saopštenja

Jahjaga: Ujedinjeni oko EU

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga saopštila je nakon ratifikacije SSP da su se danas svi ujednili, bez obzira na političke razlike.
Jahjaga: Ujedinjeni oko EU
Atifete Jahjaga u Skupštini (Foto Predsedništvo)

„Zajedno smo napravili ovaj vitalni korak za građane Republike Kosova, za jačanje evropske perspektive naše države i započeli smo nepovratni put kako bismo Kosovo učinili članicom Evropske unije“, istakla je Jajaga u pisanoj poruci dostavljenoj medijima.
 
Jahjaga je kazala da će u narednom periodu biti puno požrtvovanja, ali da svi moraju biti svesni duge liste prioriteta koji čekaju Kosovo na putu učlanjenja.

„Ratifikacija SSP-a treba da se vidi kao početak jedne institucionalne i društvene posvećenosti dubokim reformama, koje će ojačati našu unutrašnju demokratiju i poboljšati nivo vladavine i standard života za svakog građanina“, navodi se u poruci predesednice Kosova.
 Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021