Vesti
Saopštenja

Jahjaga: Ujedinjeni oko EU

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga saopštila je nakon ratifikacije SSP da su se danas svi ujednili, bez obzira na političke razlike.
Jahjaga: Ujedinjeni oko EU
Atifete Jahjaga u Skupštini (Foto Predsedništvo)

„Zajedno smo napravili ovaj vitalni korak za građane Republike Kosova, za jačanje evropske perspektive naše države i započeli smo nepovratni put kako bismo Kosovo učinili članicom Evropske unije“, istakla je Jajaga u pisanoj poruci dostavljenoj medijima.
 
Jahjaga je kazala da će u narednom periodu biti puno požrtvovanja, ali da svi moraju biti svesni duge liste prioriteta koji čekaju Kosovo na putu učlanjenja.

„Ratifikacija SSP-a treba da se vidi kao početak jedne institucionalne i društvene posvećenosti dubokim reformama, koje će ojačati našu unutrašnju demokratiju i poboljšati nivo vladavine i standard života za svakog građanina“, navodi se u poruci predesednice Kosova.
 Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020