Vesti
Saopštenja

Jahjaga sa liderma parlamentarnih partija

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga sastala se danas sa liderima parlamentarnih partija na Kosovu.
Jahjaga sa liderma parlamentarnih partija
Jahjaga sa predstavnicima postizbornog bloka (Foto Predsedništvo Kosova)

Jahjaga se prvo se sastala sa liderom Demokratske partije Kosova Hašimom Tačijem, a nakon toga i sa predstavnicima koalicionog bloka koji čine DSK-AZBK-IK i Samoopredeljenje.

U saopštenju dostavljenom medijima piše da je Jahjaga ocenila da je neophodno da se što pre formiraju institucija i da rešejne političke krize treba pronaći unutar ustavnog okvira.

U saopštenju piše da su lideri političkih partija na sastanku sa kosovskom predsednicom izrazili potrebu za što brži izlazak iz političke krize i što skorije formiranje institucija.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020