Vesti
Saopštenja

Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga potvrdila da je dobila presudu Ustavnog suda i da će postupiti u skladu sa njom.
Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom
Atifete Jahjaga (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako je saopšteno iz predsedništva, Jahjaga je izjavila da će postupiti u skladu sa odlukom Ustavnog suda da mandatara za sastav Vlade Kosova u oba slučaja dobija partija, odnosno predizborna koalicija koja je osvojila najveći broj glasova.

"Očekujem narednih dana potpuno okončanje procesa prevremenih izbora, kroz sertifikovanje rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije ", navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD na Kosovu pozvala je kosovske lidere da poštuju odluku "kojom se razjasnila uloga predsednika države".Ostale vesti

Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020