Vesti
Saopštenja

Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga potvrdila da je dobila presudu Ustavnog suda i da će postupiti u skladu sa njom.
Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom
Atifete Jahjaga (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako je saopšteno iz predsedništva, Jahjaga je izjavila da će postupiti u skladu sa odlukom Ustavnog suda da mandatara za sastav Vlade Kosova u oba slučaja dobija partija, odnosno predizborna koalicija koja je osvojila najveći broj glasova.

"Očekujem narednih dana potpuno okončanje procesa prevremenih izbora, kroz sertifikovanje rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije ", navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD na Kosovu pozvala je kosovske lidere da poštuju odluku "kojom se razjasnila uloga predsednika države".Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020