Vesti
Saopštenja

Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga potvrdila da je dobila presudu Ustavnog suda i da će postupiti u skladu sa njom.
Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom
Atifete Jahjaga (Foto Predsedništvo Kosova)

Kako je saopšteno iz predsedništva, Jahjaga je izjavila da će postupiti u skladu sa odlukom Ustavnog suda da mandatara za sastav Vlade Kosova u oba slučaja dobija partija, odnosno predizborna koalicija koja je osvojila najveći broj glasova.

"Očekujem narednih dana potpuno okončanje procesa prevremenih izbora, kroz sertifikovanje rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije ", navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD na Kosovu pozvala je kosovske lidere da poštuju odluku "kojom se razjasnila uloga predsednika države".Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021