Vesti
Saopštenja

Jačanje socijalnih usluga – obezbeđivanje održivih rešenja

Save the Children Kosova/o je pokazao značajan napredak u pružanju socijalnih usluga širom Kosova, osnaživanje pojedinaca koji žive u visokom riziku od socijalne isključenosti i stvaranju trajnih transformacija.

Kroz šemu pod-grantova, deo projekta koji finansira Evropska unija pod nazivom "Jačanje pružanja socijalnih usluga za najugroženije grupe na Kosovu, kao odgovor na KOVID-19", podržano je 47 licenciranih organizacija sa više od 2,7 miliona evra od 2021. godine. Ova sredstva su bila instrumentalna za postizanje i podršku
najugroženijih grupa širom zemlje.

Dok su dobijale finansijsku podršku, nevladine organizacije koje su dobile grantove su osposobljene na upravljanju projektima, planiranju rizika i reagovanju u vanrednim situacijama. Štaviše, pružaoci usluga su poboljšali svoje znanje i stručnost, obezbeđujući dugoročno održivost njihovih usluga. Ovaj pristup prepoznaje međusobnu povezanost fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, osiguravajući da korisnici primaju
sveobuhvatnu podršku prilagođenu njihovim jedinstvenim potrebama. Do danas je 9.137 pojedinaca (1.635 devojčica, 1.874 dečaka, 3.769 žena i 1.859 muškaraca) dobilo direktne socijalne usluge. Radeći ka održivom rešenju u vezi sa pružanjem usluga, naša posvećenost prevazilazi neposrednu pomoć.

Podržavamo lokalni i centralni nivo radeći zajedno na uspostavljanju referalnih sistema i mehanizama koji podstiču zajedničko pružanje socijalnih usluga. Zalažemo se i podržavamo unapređenje i sprovođenje pravnog okvira koji omogućava održivo pružanje socijalnih usluga.

Pružamo napore radi bezbedne budućnosti za sve.

Posetite info-sherbimesociale.org danas, i saznajte više o ovome.Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023