Vesti
Saopštenja

Izvršena primopredaja dužnosti Savetodavnog tima za vezu NATO-a

Brigadni general Jorg Ruter preuzeo je dužnost direkora Savetodavnog tima za vezu NATO-a od brigadnog generala Franka Besta, koji je ovaj tim predvodio od aprila 2020. godine, saopšteno je iz NATO-a.
Izvršena primopredaja dužnosti Savetodavnog tima za vezu NATO-a
Primopredaja dužnosti (Foto NATO)

Kako se navodi, brigadni general Frank Best rekao je da za sobom ostavlja jednu uspešnu misiju.

“Moja godina na Kosovu prošla je brzo. Siguran sam da je NALT stvorio razliku. Odlazim sa uspomenama iskrenog prijateljstva, i imao sam čast da radim sa jednom izvanrednom timu", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je novi direktor Savetodavnog tima za veze NATO-a, brigadni general Jorg Ruter, izgradio karijeru u nemačkim oružanim snagama kojima priključio 1985. godine. Do nedavno, bio je na čelu Kancelarije direkcije-opštih političkih snaga u nemačkom Ministarstvu odbrane u Berlinu.

"Od avgusta 2016 godine, misija Savetodavnog tima za veze NATO-a je podržavanje daljeg razvoja bezbednosnih organizacija na Kosovu pod svojim prvobitnom mandatom, kroz koordinaciju građenja kapaciteta, obrazovanja i obuka", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021

Sutra se obeležava Međunarodni dan slobode štampe. Članovi Društva novinara Kosova i Metohije, odnosno UNS-a, okupiće se sutra ispred instalacije Missing u Gračanici kako bi obeležili ovaj dan.

  • 02.05.2021