Vesti
Saopštenja

Izvršena primopredaja dužnosti Savetodavnog tima za vezu NATO-a

Brigadni general Jorg Ruter preuzeo je dužnost direkora Savetodavnog tima za vezu NATO-a od brigadnog generala Franka Besta, koji je ovaj tim predvodio od aprila 2020. godine, saopšteno je iz NATO-a.
Izvršena primopredaja dužnosti Savetodavnog tima za vezu NATO-a
Primopredaja dužnosti (Foto NATO)

Kako se navodi, brigadni general Frank Best rekao je da za sobom ostavlja jednu uspešnu misiju.

“Moja godina na Kosovu prošla je brzo. Siguran sam da je NALT stvorio razliku. Odlazim sa uspomenama iskrenog prijateljstva, i imao sam čast da radim sa jednom izvanrednom timu", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je novi direktor Savetodavnog tima za veze NATO-a, brigadni general Jorg Ruter, izgradio karijeru u nemačkim oružanim snagama kojima priključio 1985. godine. Do nedavno, bio je na čelu Kancelarije direkcije-opštih političkih snaga u nemačkom Ministarstvu odbrane u Berlinu.

"Od avgusta 2016 godine, misija Savetodavnog tima za veze NATO-a je podržavanje daljeg razvoja bezbednosnih organizacija na Kosovu pod svojim prvobitnom mandatom, kroz koordinaciju građenja kapaciteta, obrazovanja i obuka", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021