Vesti
Saopštenja

Izgradnja kuća za deset povratničkih porodica u Gračanici

Povratničke porodice iz opštine Gračanica, njih deset, će u narednom periodu dobiti nove uslove za život, saopštava Ministarstvo za zajednice i povratak koje će sa Кancelarijom Evropske unije realizovati projektom ”Povratak i reintegracija na Кosovu-faza pet”, finansirati izgradnju ovih kuća.

Izgradnja kuća za deset povratničkih porodica u Gračanici
Ilustracija(Foto Ministarstvo za zajednice i povratak)

Na današnjim sastankom ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića i gradonačelnice Gračanice prof. dr Ljiljane Šubarić i formalno je započeta realizacija navedenog.

”Svesni činjenice da je ovo jedan od načina kojim obezbeđujemo povratak i opstanak na ovim prostorima, nastavljamo da finansiramo izgradnju kuća onim povratničkim porodicama koje su stekle uslove za to i koje loše žive", kazao je Goran Rakić.

On je dodao da je zadovoljan jer se zbrinjavanjem 10 povratničkih porodica u opštini Gračanica pokazuje odgovorna politika, kojom ministarstvo pokušava da u ovim teškim vremenima prevaziđe sve ono što je loše, kako bi naša deca sutra imala budućnost koju zaslužuju.

”Danas smo načinili važan korak u stamebenom zbrinjavanju 10 povratničkih porodica na teritoriji naše opštine. Uz podršku ministra Rakića u okviru tekućeg projekta “Povratak i reintegracija-faza pet”, uspeli smo da obezbedimo krov nad glavom za 10 porodica. Ovakvi projekti su najbolji pokazatelj ostvarivanja ciljeva
naše dogovorene saradnje, koja na ovom projektu neće stati, jer ova saradnja predstavlja adekvatan odgovor na potrebe naših građana”, rekla je gradonačelnica Šubarić.

Projekat ”Povratak i reintegracija na Кosovu”, implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).Ostale vesti

Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022
Otvorena manifestacija ’’EU za civilno društvo i medije na Kosovu – angažovanje građana’’
EU na Kosovu pokrenula je danas u Prištini dvodnevni događaj koji će podržati više od 20 organizacija civilnog društva i medijskih organizacija (OCD) u dolasku do javnosti i podizanju svesti o njihovom doprinosu stvaranju pravednijeg, demokratskijeg i inkluzivnog društva na Kosovu.
  • 16.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Lazić u Donjoj Gušterici

Petočlana povratnička porodica Branka Lazića iz Donje Gušterice u opštini Gračanica, dobiće novu kuću površine 55 metara kvadratnih. Кamen temeljac za izgradnju kuće danas su položili ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

  • 16.06.2022