Vesti
Saopštenja

Izabrano rukovodstvo DNV-UNS, novi predsednik Predrag Rava

Predrag Rava novi je predsednik Društva novinara Vojvodine – Udruženja novinara Srbije (DNV-UNS), odlučila je Izborna skupština ogranka UNS-a u Vojvodini.
Izabrano rukovodstvo DNV-UNS, novi predsednik Predrag Rava
Ilustracija (Foto iStock)

Predrag Rava radi kao voditelj i urednik na Radio Jugoviću. Bio je dopisnik Tanjuga za Vojvodinu, a radio je i kao novinar, urednik i voditelj na Pan radiju, In radiju i Novosadskoj TV.

Predrag Rava rođen je 13. aprila 1981. godine u Novom Sadu. Diplomirao je filmsku i TV produkciju, a potom je završio osnovne i master studije sociologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Na sinoć održanoj Izbornoj skupštini u Novom Sadu izabran je i Izvršni odbor DNV-UNS. U naredne četiri godine ogranak UNS-a u Vojvodini vodiće uz predsednika Predraga Ravu i članovi Izvršnog odbora – Aleksandra Orlić, dopisnica TV Tanjug, К1 i TV Кurir iz Subotice, Dubravka Nikolić, pomoćnica urednika sudske hronike u novosadskom Dnevniku, Ružica Кovačević, urednica u redakciji programa na romskom jeziku Radio-televizije Vojvodine, Aleksandar Grubeša, urednik veb redakcije novosadskog Dnevnika, Miljan Vitomirović, dopisnik RTV Pink iz Vojvodine i Ljubenko Zvizdić, urednik sportske redakcije Radio Novog Sada.

Novoizabrani predsednik Predrag Rava rekao je da će se zalagati za jačanje komunikacije među novinarim u cilju zaštite njihovih profesionalnih prava i interesa i unapređivanje njihovog položaja.Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022