Vesti
Saopštenja

Italijanski vojnici donirali opremu Klinici za infektivne bolesti u Prištini

Italijanski vojno-medicinski tim koji je aktivan na Kosovu kao podrška kosovskim zdravstvenim institucijama, donirao je zaštitne maske i zaštitna odela Klinici za infektivne bolesti na Kosovu. Opremu su danas uručili italijanski vojnici Regionalne komande Kfora Zapad.
Italijanski vojnici donirali opremu Klinici za infektivne bolesti u Prištini
Uručenje opreme (Foto Kfor)

“Italijanski tim čine lekari i medicinske sestre oružanih snaga Italije, i on pomaže zdravstvenim strukturama na Kosovu u borbi protiv kovida-19, kroz niz aktivnosti, uključujući medicinsko savetovanje i ankete koje se sprovode širom Kosova”, objasnio je major Kristijan Beneđiamo, vođa tima.

Dr. Ljindita Ajazaj Beriša se zahvalila italijanskom vojno-medicinskom timu na podršci i što su podelili svoje stručno iskustvo u upravljanju kovidom-19 sa svojim kolegama na Kosovu.

Kako je saopšteno, Kfor olakšava delovanje tima u okviru pomoći koju institucijama na Kosovu zajednički pružaju italijansko Ministarstvo odbrane i Ministarstvo inostranih poslova.

"Danas je dan Dan oružanih snaga Italije i posebno nam je drago što ga proslavljamo kroz ovu korisnu i konkretnu donaciju koja će biti od koristi svim zajednicama na Kosovu,” istakao je pukovnik Đanluka Figus, koji je na čelu Regionalne komande Kfora Zapad, koja je pod vođstvom Italijana.Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020