Vesti
Saopštenja

Italijanski vojnici donirali opremu Klinici za infektivne bolesti u Prištini

Italijanski vojno-medicinski tim koji je aktivan na Kosovu kao podrška kosovskim zdravstvenim institucijama, donirao je zaštitne maske i zaštitna odela Klinici za infektivne bolesti na Kosovu. Opremu su danas uručili italijanski vojnici Regionalne komande Kfora Zapad.
Italijanski vojnici donirali opremu Klinici za infektivne bolesti u Prištini
Uručenje opreme (Foto Kfor)

“Italijanski tim čine lekari i medicinske sestre oružanih snaga Italije, i on pomaže zdravstvenim strukturama na Kosovu u borbi protiv kovida-19, kroz niz aktivnosti, uključujući medicinsko savetovanje i ankete koje se sprovode širom Kosova”, objasnio je major Kristijan Beneđiamo, vođa tima.

Dr. Ljindita Ajazaj Beriša se zahvalila italijanskom vojno-medicinskom timu na podršci i što su podelili svoje stručno iskustvo u upravljanju kovidom-19 sa svojim kolegama na Kosovu.

Kako je saopšteno, Kfor olakšava delovanje tima u okviru pomoći koju institucijama na Kosovu zajednički pružaju italijansko Ministarstvo odbrane i Ministarstvo inostranih poslova.

"Danas je dan Dan oružanih snaga Italije i posebno nam je drago što ga proslavljamo kroz ovu korisnu i konkretnu donaciju koja će biti od koristi svim zajednicama na Kosovu,” istakao je pukovnik Đanluka Figus, koji je na čelu Regionalne komande Kfora Zapad, koja je pod vođstvom Italijana.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Položen kamen temeljac za kuću Pirića u Vrbovcu
Zahvaljujući sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju, danas je u Vrbovcu položen kamen temeljac za gradnju nove porodične kuće za porodicu Marka i Jelene Pirić koji godinama nakon raseljeništva žive kao podstanari, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 01.10.2022
Šubarić: Procene su da menjamo tri hektara kamenjara za 18 ari puta
"Zbog istinitog i objektivnog informisanja javnosti, ističem da su apsolutno netačna i proizvoljna tumačenja da je Opština Gračanica izvršila zamenu 17 hektara opštinskog zemljišta za 18 ari privatnog zemljišta. Procene stručnih službi su da to neće biti više od jedne šestine pomenute parcele - kamenjara", navela je u saopštenju za medije predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.
  • 29.09.2022
Grnčarska radionica za decu u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ organizuje grnčarsku radionicu „Vredne ruke“ i poziva decu uzrasta od sedam do 12 godina da se prijave za učešće. Broj učesnika je ograničen, navodi se u saopštenju.
  • 29.09.2022
EU nastavlja izgradnju zgrada za raseljene i ugrožene u Gračanici
Izgradnja dve nove stambene zgrade koje finansira EU za 34 porodice koje su više od 20 godina živele u kolektivnom centru Padalište u opštini Gračanica ušla je u drugu fazu, a preseljenje porodica se očekuje u septembru 2023. godine, saopšteno je iz kancelarije Evropske unije na Kosovu.
  • 29.09.2022
GI Srpski opstanak i Zubin Potok: Hitno povlačenje odluke SO Gračanica
GI Srpski opstanak i GI za Zubin Potok zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica o razmeni 17 hektara zemljišta u Gračanici za 18 ari u Čaglavici.
  • 29.09.2022
Kosovo dobilo više od pet miliona od Evropske komisije
Evropska komisija uplatila je Kosovu 5,25 miliona evra kako bi pomogla u ublažavanju uticaja pandemije kovid-19 i brzog rasta cena energije i hrane.
  • 28.09.2022