Vesti
Saopštenja

Italijanski ministar odbrane u poseti Kosovu

Italijanski ministar odbrane Mario Mauro posetio je italijanski kontingent u sastavu KFOR-a u Prištini i razgovarao sa komandantom Salvatoreom Farinom. Mauro se sastao i sa kosovskim zvaničnicima.
Italijanski ministar odbrane u poseti Kosovu
M. Mauro i S. Farina (Foto KFOR)

Kako je saopšteno iz KFOR-a Farina je govorio o bezbednosnom planu sprovedenom tokom opštinskih izbora, a koji je omogućio bezbedno sprovođenje izbora, posebno u severnom delu gde je KFOR koncentrisao svoje glavne snage.

Komandant KFOR-a je istakao odličnu saradnju KFOR-a, Kosovske policije i EULEKS-a, kao i njen značaj za bezbednost svih gradađna koji su izašli na birališta širom Kosova.

Italijanski ministar odbrane se sastao i sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom, premijerom Hašimom Tačijem i ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga Agimom Čekuom.

Predstavnici kosovskih institucija izrazili su zahvalnost Mauru za značajan doprinos italijanskog kontingenta bezbednosti i stabilnosti.

Italija je jedna od najvažnijih nacija koje učestvuju u sastavu KFOR-a sa više od 550 vojnika raspoređenih na Kosovu.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021