Institucija Ombudsmana objavila "Platformu o ljudskim pravima"

Institucija Ombudsmana prilikom obeležavanja Međunarodnog dana o ljudskim pravima, objavila je za sve građane  "Platformu o ljudskim pravima", čiji je cilj da promoviše primenu sprovođenja osnovnih ljudskih prava i sloboda, zagarantovanih Ustavom, međunarodnim aktima o ljudski pravima i zakonima koji se sprovode na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Detalj sa predstavljanja Platforme o ljudskim pravima (Foto Institucija Ombudsmana)

Institucija Ombudsmana prilikom obeležavanja Međunarodnog dana o ljudskim pravima, objavila je za sve građane "Platformu o ljudskim pravima", čiji je cilj da promoviše primenu sprovođenja osnovnih ljudskih prava i sloboda, zagarantovanih Ustavom, međunarodnim aktima o ljudski pravima i zakonima koji se sprovode na Kosovu.

Platforma ima dva vodiča, "Vodič za ljudska prava" i "Vodič za ciljeve održivog razvoja (COR) o ljudskim pravima", koji će omogućiti lakši i praktičniji pristup domaćoj i međunarodnoj nadležnosti putem strukturiranih veza pravnih instrumenata koji se primenjuju direktno u pravni sistem Kosovo, kao i da pokaže veze između ciljeva održivog razvoja i osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Ona pruža korisne informacije svim pravnim subjektima, uključujući građane, pravne stručnjake, sudije, tužioce, nacionalne institucije za ljudska prava, obrazovne institucije, organizacije civilnog društva, biznise, studente.

Platformu o ljudskim pravima dizajnirala je institucija Ombudsmana, i ista je razvijena u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

 • Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

 • Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Tema razgovara bila je aktuelna situacija na Kosovu, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane