Vesti
Saopštenja

Imenovan Upravljački tim za formiranje ZSO

Ministarstvo lokalne samouprave je na osnovu briselskog sporazuma iz aprila 2014. godine imenovalo članove Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština.
Imenovan Upravljački tim za formiranje ZSO
MALS (Foto balkanforum.info)

Kako je saopšteno danas, ovo ministarstvo je preudzelo aktivnosti “na otpočinjanju procesa stručne i svake druge podrške u procesu ispunjavanja zakonske obaveze na implementaciji ovog dela sporazuma koja vodi ka stvaranju uslova za uspostavljanje Zajednice srpskih opština”.

“MALS će u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu i nakon niza konsultacija obavljenih u prethodnom periodu sa svim relevantnim faktorima na lokalnom i centralnom nivou, sa punom podrškom međunarodnih faktora uključujući misiju OEBS-a i predstavnike Evropske unije, koordinirati ovim procesom i adekvatno i redovno obaveštavati javnost o svim aktivnostima”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020