Vesti
Saopštenja

"Imamo različite izazove, ali iste prioritete"

Predsednik Kosova Hašim Tači, dočekao je danas visoku predstavnicu EU, Federiku Mogerini, sa kojom je razgovarao o poslednjim događajima na Kosovu i Zapadnom Balkanu.
Federika Mogerini i Hašim Tači (Foto Kabinet Predsednika Kosova)

Kako je navedeno u saopštenju, Tači je kazao da se poseta dogodila u najboljem trenutku za Kosovo i region.

"Imamo različite izazove, ali iste prioritete", rekao je kosovski predsednik.

On je dodao da je bitno da EU podrži ceo region.

"EU ostaje jedina težnja Kosova i celog regiona", kazao je Tači.

Kosovski predsednik izrazio je zadovoljstvo što će se visoka predstavnica EU Federika Mogerini sastati sa političkim zvaničnicima na Kosovu, kako bi pružala širu podršku procesu evropskih integracija na Kosovu i procesu liberalizacije viza.Ostale vesti

Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020