Vesti
Saopštenja

I Rašić podržava Vučića

Stranka Nenada Rašića, PDS, odlučila je da na predstojećim srpskim parlamentarnim izborima 24. aprila podrži koaliciju okupljenu oko Aleksandra Vučića.
I Rašić podržava Vučića
Nenad Rašić (Foto Kim)

Odluka je doneta u subotu na sastanku Glavnog odbora Progresivne Demokratske Stranke, navodi se u saopštenju ove partije.

"Aleksandar Vučić je dokazao da je pre svega hrabar čovek i da nije oklevao kad je pokrenuo inicijativu pomirenja srpskog i albanskog naroda, kad je pokrenuo ideju o toleranciji i razumevanju izmedju dva najbrojnija naroda na Balkanu. Taj proces pomirenja neće biti ni brz ni lak, ali to je jedini ispravan način zarad mira i stabilizacije odnosa, zarad rušenja predrasuda medju narodima starih decenijama”, navodi se u saopštenju iz PDS-a.

Članovi Glavnog odbora ove stranke su konstatovali neophodnost da izbori 24. aprila budu organizovani na celoj teritoriji Kosova a da glasačka mesta budu dostupna svim građanima.

Tokom protekle nedelje podršku Vučićevoj partiji pružili su predstavnici Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, Olivera Ivanovića.

 Ostale vesti

Vojno-medicinski tim iz Italije pomaže Kosovu protiv virusa
Italijanski vojno-medicinski tim koji je stigao početkom septembra će u narednim nedeljama pružati podršku Kosovu u borbi protiv kovida-19.
  • 22.09.2020
Opština Gračanica obezbedila školski pribor za prvake
Podela poklona, počela je dodelom školskog pribora prvacima u OŠ „Vuk Karadžić“ u Lepini (i isturenim odeljenjima u Radevu, Batusu i Skulanevu) i OŠ „Sveti Sava“ u Sušici, saopšteno je iz Opštine Gračanica. 
  • 22.09.2020
Odabrano 60 mladih evropskih ambasadora Zapadnog Balkana
„Šezdeset mladih ljudi će preuzeti uloge prvih članova ove nove regionalne mreže mladih, razvijajući veštine i razmenjujući ideje, promovišući evropske vrednosti i mogućnosti koje im pruža Evropska unija“, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije, povodom proglašenja pobednika takmičenja za mlade evropske ambasadore.
  • 21.09.2020
Ambasadori Kvinte pozivaju na poštovanje Specijalnog suda
Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država pozivaju Vladu i Skupštinu Kosova da se usprotive bilo kakvim pokušajima podrivanja ili diskreditovanja misije Specijalizovanih veća Kosova (SVK) i Specijalizovanog tužilaštva  (STK) i da osiguraju da mogu da izvršavaju svoju misiju u skladu sa Ustavom, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ambasade SAD u Prištini.
  • 18.09.2020
Završetak renoviranja kolektivnog centra ”Bergen” do kraja godine
U toku je renoviranje 24 stambene jedinice kolektivnog centra “Bergen” u Ugljaru. Završetak radova i povratak porodica u kompletno opremljene stanove planiran je do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.
  • 17.09.2020
Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19
Italijanski karabinjeri iz Multinacionalne specijalizovane jedinice Kfor-a donirali su Kosovskoj policiji 22 generatora ozona za dezinfekciju kancelarija i vozila od virusa, bakterija i drugih patogena, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 17.09.2020