Vesti
Saopštenja

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram

Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Hoti u poseti Nacionalnom insititutu (Foto Vlada Kosova)

Hoti je posetio zdravstvene radnike koji i tokom praznika ne mogu da napuste svoje radno mesto. Svima njima je čestitao današnji praznik Bajram.

„Znam da su umorni, suočavate se sa ovom situacijom već šest meseci. Ovde sam danas da pokažem zahvalnost za posao koji obavljate", rekao je Hoti.

Premijer Kosova je rekao da je situacija i dalje ozbiljna, ali se istovremeno zahvalio građanima na poštovanju mera tokom praznika Bajrama.

„Apel koji smo uputili kao Vlada zajedno sa svim ostalim institucijama i akterima koji su uključeni u upravljanju ovom situacijom je imao efekta. Nadam se da će se ova praksa nastaviti, tako da ljudi u potpunosti poštovati mere, da budu svesni da je život iznad svega i da je to jedini način na koji možemo da upravljamo ovom situacijom", rekao je Hoti.

Saopštenje o poseti predsednika Vlade Kosova medijima je poslato samo na albanskom jeziku. Ovim se nastgavlja praksa kosovskih institucija o nepoštovanju Zakona o upotrebi jezika. Ostale vesti

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021