Vesti
Saopštenja

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram

Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Hoti u poseti Nacionalnom insititutu (Foto Vlada Kosova)

Hoti je posetio zdravstvene radnike koji i tokom praznika ne mogu da napuste svoje radno mesto. Svima njima je čestitao današnji praznik Bajram.

„Znam da su umorni, suočavate se sa ovom situacijom već šest meseci. Ovde sam danas da pokažem zahvalnost za posao koji obavljate", rekao je Hoti.

Premijer Kosova je rekao da je situacija i dalje ozbiljna, ali se istovremeno zahvalio građanima na poštovanju mera tokom praznika Bajrama.

„Apel koji smo uputili kao Vlada zajedno sa svim ostalim institucijama i akterima koji su uključeni u upravljanju ovom situacijom je imao efekta. Nadam se da će se ova praksa nastaviti, tako da ljudi u potpunosti poštovati mere, da budu svesni da je život iznad svega i da je to jedini način na koji možemo da upravljamo ovom situacijom", rekao je Hoti.

Saopštenje o poseti predsednika Vlade Kosova medijima je poslato samo na albanskom jeziku. Ovim se nastgavlja praksa kosovskih institucija o nepoštovanju Zakona o upotrebi jezika. Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020