Vesti
Saopštenja

HO "Kosovsko Pomoravlje": Božićni paketići za mališane u Vitini i Cernici

Članovi Humanitarne organizacije "Kosovsko Pomoravlje" u okviru ovogodišnje akcije „Osmeh za Kosmet“ podelili su božićne paketiće deci u Vitini i Cernici.

HO
Podela paketića u Vitini (Foto Humanitarna organizacija

Školarcima iz Vitine i Cernice podeljeno je 50 paketića, sa garderobom i slatkišima, kao i sredstvima za nastavu na daljinu.

"Ovogodišnjom akcijom želeli smo da obradujemo decu koja odrastaju u enklavi, u svega nekoliko ulica kojima mogu da se kreću i čije se detinjstvo odvija u izolaciji. Naviknuti na ograničeno kretanje, neizvesnost i manjak informacija, strah od toga da će ponovo biti odvojeni od ostatka svoje zemlje, daleko je nadvaldao strah od virusa", ističe se u saopštenju ove ogranizacije.

Kako se navodi, donacije za akciju prikupljane su u okviru on-lajn kampanje „Podeli radost – srcem uz srce Srbije“ u kojoj su zajednički učestovali: studentska organzacija Srpski politički forum iz Beograda – Osmeh za Kosmet, H.O. "Kosovsko Pomoravlje", organizacija Sistem vrednosti, Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji, Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka u Banja Luci, Organizacija Digitalna Srbija, a uz podršku Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.

Poklone mališanima u Cernici, Vitini i Goraždevcu, u ime svih učesnika, članovi Humanitarne organizacije "Kosovsko Pomoravlje" podeliće i trećeg dana Božića.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021