Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači i Šinzo Abe (Foto Astrit Ibrahimi)

Na održanom sastanku predsednik Tači i premijer Abe potvrdili su dobre bilateralne odnose između dve zemlje. Takođe je Tači izrazio saučešče zbog žrtava poslednjeg tajfuna, napominje se u saopštenju.

Tači je tokom sastanka rekao da je zadovoljan unapređenjem odnosa između dve zemlje.

"Otvaranje Ambasade Japana u Prištini početkom naredne godine i uspešan samit kompanija sa Kosova, iz Japana i Austrije u Beču, početkom ovog meseca, su još jedna potvrda ovog unapređenja", rekao je Tači.

U saopštenju se ističe da je premijer Japana Šinzo Abe zadovoljan "intenziviranjem saradnje i podrške između dve zemlje".

"Otvaranje naše ambasade u Prištini, uspešan samit kompanija i Nedelja japanske kulture koja će se održati narednog meseca, su potvrda našeg zbližavanja", kazao je Abe.

"Kosovo podržava premijera Japana u regionalnim politikama i u zatvaranju otvorenih pitanja, kao što je kidnapovanje japanskih građana od strane Severne Koreje", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

 • Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  "Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

 • Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Predsednik Kosova Hašim Tači večeras će učestvovati na večeri koju organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron, na početku Pariskog mirovnog foruma, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane