Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka(Foto ZPRK)

U saopštenju kabineta predsednika Kosova ističe se da je Kosovo posvećeno miru i stailnosti u region, kao i nastavku dijaloga ali bez uslovljavanja.

Norveška podržava napore za mir i stabilnost, rekla je tokom sastanka ministarka spoljnih poslova Norveške Ina Eriksen Soreide.

„Norveška podržava dijalog i napore za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije“, rekla je ona.

Predsednik Tači u saopštenju dodaje da “Kosovo jednom za svagda želi da pojasni svoj odnos kao država sa državom Srbijom i da može da se dođe do pravno obavezujućeg sporazuma, uz potrebne međunarodne garancije, ali potrebno je puno volje, predviđanja i političkog pragmatizma”.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane