Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka(Foto ZPRK)

U saopštenju kabineta predsednika Kosova ističe se da je Kosovo posvećeno miru i stailnosti u region, kao i nastavku dijaloga ali bez uslovljavanja.

Norveška podržava napore za mir i stabilnost, rekla je tokom sastanka ministarka spoljnih poslova Norveške Ina Eriksen Soreide.

„Norveška podržava dijalog i napore za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije“, rekla je ona.

Predsednik Tači u saopštenju dodaje da “Kosovo jednom za svagda želi da pojasni svoj odnos kao država sa državom Srbijom i da može da se dođe do pravno obavezujućeg sporazuma, uz potrebne međunarodne garancije, ali potrebno je puno volje, predviđanja i političkog pragmatizma”.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane