Haradinaj: Raditi više na rešavanju pitanja nestalih

Treba raditi više na rešavanju pitanja nestalih osoba, poručio je premijer Ramuš Haradinaj tokom sastanka sa članovima vladine Komisije za nestala lica i organizacijama koje se bave pitanjem nestalih osoba.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sastanak u kosovskoj vladi (Foto Kabinet premijera Kosova)

Premijer Haradinaj je rekao da je cilj sastanka da svi koji su deo i imaju odgovornost po pitanju nestalih osoba, zajedno utvrde korake koji će u buduće biti preduzeti u cilju rešavanja ovog pitanja.

Haradina se ovom prilikom zahvalio britanskoj i švajcarskoj vladi na podršci i velikom doprinosu koje su kroz različite progrme podržale ovo pitanje.

Predsednik Komisije za nestala lica pri Vladi Kosova Prenk Đetaj je tokom sastanka izneo primedbe koje porodice nestalih imaju na račun Zakona o nestalim osobama i istakao da se nada da će on uskoro biti izmenjen.

"Imamo odgovornost jer se više od 1600 osoba vodi kao nestalo", rekao je Đetaj.

Član Komisije za nestala lica Bajram Ćerkini apelovao je na institucije da se više angažuju oko rešavanja sudbine nestalih lica.

"Trebalo bi da se izvrši pritisak na međunarodnu zajednicu kako bi nam pomogli da saznamo istinu o tome gde se nalaze naši najmiliji. I međunarodna zajednica treba da pojača pritisak na Srbiju. Tražimo od međunarodne zajednice da iz svojih fioka izvadi satelitske snimke koji bi nam pomogli da saznamo gde se nalaze nestali“.

Predstavnici srpskog Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih nisu pozvani na ovaj sastanak.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane