Haradinaj: Raditi više na rešavanju pitanja nestalih

Treba raditi više na rešavanju pitanja nestalih osoba, poručio je premijer Ramuš Haradinaj tokom sastanka sa članovima vladine Komisije za nestala lica i organizacijama koje se bave pitanjem nestalih osoba.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sastanak u kosovskoj vladi (Foto Kabinet premijera Kosova)

Premijer Haradinaj je rekao da je cilj sastanka da svi koji su deo i imaju odgovornost po pitanju nestalih osoba, zajedno utvrde korake koji će u buduće biti preduzeti u cilju rešavanja ovog pitanja.

Haradina se ovom prilikom zahvalio britanskoj i švajcarskoj vladi na podršci i velikom doprinosu koje su kroz različite progrme podržale ovo pitanje.

Predsednik Komisije za nestala lica pri Vladi Kosova Prenk Đetaj je tokom sastanka izneo primedbe koje porodice nestalih imaju na račun Zakona o nestalim osobama i istakao da se nada da će on uskoro biti izmenjen.

"Imamo odgovornost jer se više od 1600 osoba vodi kao nestalo", rekao je Đetaj.

Član Komisije za nestala lica Bajram Ćerkini apelovao je na institucije da se više angažuju oko rešavanja sudbine nestalih lica.

"Trebalo bi da se izvrši pritisak na međunarodnu zajednicu kako bi nam pomogli da saznamo istinu o tome gde se nalaze naši najmiliji. I međunarodna zajednica treba da pojača pritisak na Srbiju. Tražimo od međunarodne zajednice da iz svojih fioka izvadi satelitske snimke koji bi nam pomogli da saznamo gde se nalaze nestali“.

Predstavnici srpskog Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih nisu pozvani na ovaj sastanak.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane