Vesti
Saopštenja

Haradinaj: BSK uskoro vojska i član NATO-a

Bezbednosne snage Kosova uskoro će, uz podršku naših strateških saveznika, postati vojska Kosova i član NATO-a, poručio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj iz kasarne Adem Jašari.
Haradinaj: BSK uskoro vojska i član NATO-a
Pripadnici BSK (Foto Kabinet premijera)

Haradinaj je prisustvovao vojnoj ceremoniji koju su organizovale BSK u čast Adema Jašarija, jednog od osnivača i komandanta Oslobodilačke vojske Kosova.

“Vi koji ulaganjem mnogo napora i truda stvarate novi imidž Kosova, uz podršku naših strateških saveznika uskoro ćete dobiti ustavno poverenje kao vojska Kosova i kao član NATO-a”, rekao je Haradinaj.

Ovoj ceremoniji, kako je saopšteno iz kabineta Ramuša Haradinaja, prisustvovali su predstavnici institucija, ambasadori stranih zemalja na Kosovu, članovi porodice Jašari i mnogobrojni građani.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020