Vesti
Saopštenja

Haradinaj: BSK uskoro vojska i član NATO-a

Bezbednosne snage Kosova uskoro će, uz podršku naših strateških saveznika, postati vojska Kosova i član NATO-a, poručio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj iz kasarne Adem Jašari.
Haradinaj: BSK uskoro vojska i član NATO-a
Pripadnici BSK (Foto Kabinet premijera)

Haradinaj je prisustvovao vojnoj ceremoniji koju su organizovale BSK u čast Adema Jašarija, jednog od osnivača i komandanta Oslobodilačke vojske Kosova.

“Vi koji ulaganjem mnogo napora i truda stvarate novi imidž Kosova, uz podršku naših strateških saveznika uskoro ćete dobiti ustavno poverenje kao vojska Kosova i kao član NATO-a”, rekao je Haradinaj.

Ovoj ceremoniji, kako je saopšteno iz kabineta Ramuša Haradinaja, prisustvovali su predstavnici institucija, ambasadori stranih zemalja na Kosovu, članovi porodice Jašari i mnogobrojni građani.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021