Vesti
Saopštenja

Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata

U akciji Kosovske policije danas su uhapšeni Albanac (AA) i Srpkinja (LS) pod sumnjom da su falsifikovali dokumenta radi dobijanja dozvole ministarstva zdravlja za otvaranje poliklinike, saopšteno je iz Policije.
Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata
Ilustracija (Foto RSE)

Istraga o ovom slučaju se vodila nekoliko nedelja a osobe su identifikovane i uhapšene zahvaljujući razmeni informacija saradnji sa građanima, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Istragu o ovom slučaju vodilo je odeljenje za privredni kriminal i korupciju jedinice u Prištini. Prilikom pretresa, istražitelji su zaplenili dokumente.

Nakon davanja iskaza osumnjičenima AA i LS je odrežen dvodnevni pritvor.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020