"Hapšenje na Brnjaku deo kampanje zastrašivanja Srba"

“Pravosudni organi i policija na Kosovu i Metohiji još jednom su, po očiglednom političkom diktatu, na administrativnom prelazu Brnjak lišili slobode D.T, za kojim je bila raspisana tajna poternica zbog navodnih ratnih zločina“, saopštila je Kancelarija za KiM.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju je navedeno da je, posle Bogdana Mitrovića i Milanke Terzić, D.T. postao “najnovija žrtva sistema“ čiji je zadatak sprovođenje kampanje zastrašivanja srpskog naroda i stvaranje atmosfere nespokojstva u našoj južnoj pokrajini.

“D.T. se do sada normalno kretao po Kosovu i Metohiji i ništa nije ukazivalo na to da se protiv njega vodi nekakav postupak, što je bio slučaj i kod nekih ranijih privođenja osumnjičenih za ratne zločine. Hapšenje ljudi na osnovu nepouzdanih svedočenja i tajnih optužnica i poternica jeste u funkciji pokušaja stvaranja veštačkog balansa u procesuiranju ratnih zločina uoči početka rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, što je nedopustivo i sa pravnog i sa moralnog stanovišta“, saopštila je Kancelarija za KiM.

Dodaje se da rezultat ovakvih hapšenja ne može biti pomirenje, već samo produbljivanje srpsko-albanskog nepoverenja na Kosovu i Metohiji.

“Zato još jednom apelujemo na međunarodne organizacije i institucije da se ozbiljno angažuju u ovim predmetima i spreče nove slučajeve zloupotrebe policije i pravosuđa u progonu Srba“, navodi se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da “pomenute žrtve političkog i antipravnog progona“ budu puštene na slobodu, a u međuvremenu je obezbedila advokata i sredstva za pravno zastupanje uhapšenog D.T.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane