Vesti
Saopštenja

Hakovan sajt emisije Slobodno srpski

Sajt emisije, u produkciji New Press iz Čaglavice, oboren je uoči i nakon što je na njemu emitovan intervju sa predsednikom Građanske inicijative "Za naš Zvečan" Dragišom Milovićem.
Hakovan sajt emisije Slobodno srpski
Printskrin sajta

Autor i voditelj emisije "Slobodno srpski" Budimir Ničić kaže za RTV Kim da je to drugi hakerski napad u kratkom roku.

“Sajt je prvi put hakovan u nedelju ujutro, nakon što sam na društvenim mrežama objavio najavu za novu emisiju u kojoj je gost bio Dragiša Milović, koji je govorio o situaciji na severu Kosova nakon ubistva Olivera Ivanovića. Tada je pisalo "eror 403 i 404". Naš administrator je nakon toga vrato sajt ponovo u funkciju, ali je večeras oko 18 sati ponovo oboren i ovaj put sa porukom i potpisom hakera Triger-X iz Anonimusa", kaže Ničić.

Sajt emisije Slobodno srpski www.slobodnosrpski.com ponovo je u međuvremenu stavljen u funkciju.

Emisija Slobodno srpski realizuje se u produkciji Medija centra od 10. oktobra 2010. godine i do danas je emitovano 309 emisija.Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022