Vesti
Saopštenja

Grnčarska radionica za decu u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ organizuje grnčarsku radionicu „Vredne ruke“ i poziva decu uzrasta od sedam do 12 godina da se prijave za učešće. Broj učesnika je ograničen, navodi se u saopštenju.
Grnčarska radionica za decu u Gračanici
Ilustracija (Foto Adobe Stock)

Radionice će početi od 2. oktobra, ukupno osam radionica (dve nedeljno) i sastojaće se iz praktičnog, teorijskog dela, kao i rada po grupama.

Starija grupa urasta 11 i 12 godina počinje u 10.30 časova, dok mlađa grupa urasta od sedam do deset godina počinje sa radom u 13.00 časova.

Radionice će se održavati u biblioteci Doma kulture „Gračanica“, a predavač će biti primenjeni umetnik grnčar Dobrivoje Furunović.

"Mališani će na ovoj radionici imati priliku da kroz proces rada i izrade umetničkih predmeta od gline oprobaju svoja umeća i razvijaju veštine", navodi se u saopštenju Doma kulture "Gračanica".

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 038 65 488 ili doći lično u prostorije Doma kulture „Gračanica“ kod Dragane Đokić od 9.00 do 14.00 časova.

Cilj projekta je da obezbedi interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i kvalitetno provedeno slobodno vreme.

Nakon završene radionice biće organizovana izložba radova.

“Dođite da se zajedno družimo i stvaramo”, poručuju organizatori.

Pokrovitelj radionice je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022