Vesti
Saopštenja

Grnčarska radionica za decu u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ organizuje grnčarsku radionicu „Vredne ruke“ i poziva decu uzrasta od sedam do 12 godina da se prijave za učešće. Broj učesnika je ograničen, navodi se u saopštenju.
Grnčarska radionica za decu u Gračanici
Ilustracija (Foto Adobe Stock)

Radionice će početi od 2. oktobra, ukupno osam radionica (dve nedeljno) i sastojaće se iz praktičnog, teorijskog dela, kao i rada po grupama.

Starija grupa urasta 11 i 12 godina počinje u 10.30 časova, dok mlađa grupa urasta od sedam do deset godina počinje sa radom u 13.00 časova.

Radionice će se održavati u biblioteci Doma kulture „Gračanica“, a predavač će biti primenjeni umetnik grnčar Dobrivoje Furunović.

"Mališani će na ovoj radionici imati priliku da kroz proces rada i izrade umetničkih predmeta od gline oprobaju svoja umeća i razvijaju veštine", navodi se u saopštenju Doma kulture "Gračanica".

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 038 65 488 ili doći lično u prostorije Doma kulture „Gračanica“ kod Dragane Đokić od 9.00 do 14.00 časova.

Cilj projekta je da obezbedi interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i kvalitetno provedeno slobodno vreme.

Nakon završene radionice biće organizovana izložba radova.

“Dođite da se zajedno družimo i stvaramo”, poručuju organizatori.

Pokrovitelj radionice je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023