Vesti
Saopštenja

Gradonačelnica obišla prvorođenu bebu u Gračanici

Predsednica Opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić posetila je Ginekološko-akušersku kliniku u Gračanici, gde je obišla prvorođenu bebu u 2022. godini.
Gradonačelnica obišla prvorođenu bebu u Gračanici
Ljiljana Šubarić u gračaničkom porodilištu (Foto Opština Gračanica)

Prvog dana 2022. godine u porodilištu u Gračanici je rođen zdrav dečak, treće dete mame Кristine Кrstić koja sa porodicom živi u Gornjoj Gušterici.

Mamu i bebu je obišla predsednica Opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je tom prilikom istakla da je rođenje bebe uvek lepa vest, te da je najveća želja da se u Gračanici rađa što više beba.

„Danas imamo lepu i radosnu vest, opština je postala bogatija za još jednog člana naše zajednice. Tim povodom došli smo da obiđemo bebu i da majci uručimo poklon. Čestitamo joj rođenje deteta, a bebi želimo puno zdravlja i sreće, verujemo da će postati dobar i pošten čovek“, kazala je Šubarićeva.

Ona je iskoristila je priliku da lekarima i zdravstvenim radnicima u porodilištu i bolnici u Gračanici poželi srećnu Novu godinu i mnogo uspeha na privatnom i poslovnom planu.

Opština Gračanica će nastaviti da podržava zdravstveni sistem u cilju poboljšanja usluga pacijentima, ali i rad lekara i zdravstvenih radnika, poručila je Šubarićeva na kraju posete porodilištu.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022