Vesti
Saopštenja

Gradonačelnica obišla prvorođenu bebu u Gračanici

Predsednica Opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić posetila je Ginekološko-akušersku kliniku u Gračanici, gde je obišla prvorođenu bebu u 2022. godini.
Gradonačelnica obišla prvorođenu bebu u Gračanici
Ljiljana Šubarić u gračaničkom porodilištu (Foto Opština Gračanica)

Prvog dana 2022. godine u porodilištu u Gračanici je rođen zdrav dečak, treće dete mame Кristine Кrstić koja sa porodicom živi u Gornjoj Gušterici.

Mamu i bebu je obišla predsednica Opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je tom prilikom istakla da je rođenje bebe uvek lepa vest, te da je najveća želja da se u Gračanici rađa što više beba.

„Danas imamo lepu i radosnu vest, opština je postala bogatija za još jednog člana naše zajednice. Tim povodom došli smo da obiđemo bebu i da majci uručimo poklon. Čestitamo joj rođenje deteta, a bebi želimo puno zdravlja i sreće, verujemo da će postati dobar i pošten čovek“, kazala je Šubarićeva.

Ona je iskoristila je priliku da lekarima i zdravstvenim radnicima u porodilištu i bolnici u Gračanici poželi srećnu Novu godinu i mnogo uspeha na privatnom i poslovnom planu.

Opština Gračanica će nastaviti da podržava zdravstveni sistem u cilju poboljšanja usluga pacijentima, ali i rad lekara i zdravstvenih radnika, poručila je Šubarićeva na kraju posete porodilištu.Ostale vesti

Petković razgovarao sa Dmohovskim o ugroženim pravima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Specijalnim izaslanikom predsedavajućeg OEBS-a Arturom Dmohovskim, sa kojim je razgovarao o ugroženim ljudskim i građanskim pravima srpskog naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 26.01.2022
Empirika: Nove mere Vlade Kosova utiču na slobodu kretanja građana
Članovi zagovaračke platforme Empirika pozivaju kosovsku vladu da preispita najnoviju odluku o epidemiološkim merama koja, kako navode, utiče na slobodu kretanja. „Potpuno je jasno da mere koje je uvela Vlada u Prištini, nisu adekvatne trenutku”, navode iz Empirike.
  • 26.01.2022
’’Odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Кosovu 3. aprila’’
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se sastao sa šefom Misije OEBS na Кosovu Majklom Davenportom. Na sastanku je razgovarano o ukupnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim osvrtima na nedavnu zabranu Prištine da se organizuje srpski referendum, te na predstojeće aprilske izbore.
  • 25.01.2022
Petković: Predstojeći izbori test za međunarodnu zajednicu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će nastojanje premijera Kosova Aljbina Кurtija da na KiM i u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
  • 24.01.2022
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za zaštitu životne sredine Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici jer je to bila praksa svih ranijih godina.
  • 24.01.2022
Usvojen budžet RTK za ovu godinu
Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na današnjoj sednici usvojio projekciju budžeta za 2022. godinu u iznosu od preko 10,5 miliona evra.
  • 22.01.2022