"Građani RS pokazuju slogu i ljubav prema srpskom narodu na КiM"

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić primio je danas predsednika Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Milorada Arlova i zahvalio mu na brizi koju narod RS pokazuje i pruža sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je ocenio da građani RS pokazuju slogu i ljubav bez presedana prema srpskom narodu na КiM i naglasio da je ta pažnja i briga stigla do svakog srpskog doma naših sunarodnika koji tamo žive.

Direktor Кancelarije za КiM zahvalio je Arlovu, kao nosiocu projekta, i njegovim saradnicima, rukovodstvu RS, brojnim ustanovama, načelnicima opština i svim građanima RS na akciji kojom su ugostili više od 1.300 učenika, nastavnika, staratelja dece sa КiM. Naveo je da je to prilika da se u letnjem periodu deca sa КiM druže sa svojim vršnjacima i upoznaju lepote RS.

„I na taj način građani Republike Srpske pokazali su brigu i neraskidivu sponu između RS, Srbije i našeg naroda na КiM. Ovo je jedinstveni primer tako velike akcije solidarnosti i podrške, i izražavam divljenje gospodinu Arlovu i timu koji je ovo uspeo da sprovede“, navodi se u saopštenju.

On je rekao da se "često obraća pažnja na loše vesti u medijima, a da kada se desi tako velika akcija kao što je boravak više od hiljadu dece sa КiM u RS ponekada prođe bez ikakve pažnje", te da bi građani trebalo da znaju i za ovako lepe projekte i saradnju srpskog naroda.

Arlov je zahvalio direktoru Кancelarije za КiM na velikoj podršci u organizaciji susreta dece, vršnjaka iz svake srpske sredine sa КiM, koji su došli i borave u 19 gradova RS. Podsetio je da je tim projetkom do sada, u osam godina koliko traje, obuhvaćeno oko 4500 dece, koji su u pratnji prosvetnih radnika boravili u RS.

Arlov je naznačio i da su mališani sa КiM juče primljeni i od strane premijera Republike Srpske i članova vlade, i poručio da će se akcija nastaviti i ubuduće, uz zahvalnost svima koji su je pomogli i pomažu.

„Hvala svima koji akciju podržavaju i mi ćemo je nastaviti. To je velika pomoć srpskom narodu na КiM“ rekao je Arlov uz ocenu da deca, Srbi na КiM, nemaju bezbednost i da je ovo prilika da sve to imaju tokom boravka u RS.

Predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na КiM je ukazao i na još jedan projekat - izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Кosovskoj Mitrovici, za koji je rekao, da će se kamen temeljac postaviti 26. juna ove godine.

On je naveo i da imaju čvrsto obećanje premijera RS da će pomoći izgranju tog Centra i precizirao da je reč o objektu za 130 dece sa КiM.

Arlov je rekao da su decembra prošle godine projekat počeli „od nule“, a da je već skupljeno više od četvrtine potrebnih sredstava od 280.000 evra, te da je obezbeđeno zemljište za početak radova.

„Verujem da ćemo uz pomoć i Vlade Srbije i Кancelarije za КiM i lokalnih zajednica RS uspeti u svojoj nameri“ poručio je Arlov.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane