"Građani RS pokazuju slogu i ljubav prema srpskom narodu na КiM"

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić primio je danas predsednika Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Milorada Arlova i zahvalio mu na brizi koju narod RS pokazuje i pruža sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je ocenio da građani RS pokazuju slogu i ljubav bez presedana prema srpskom narodu na КiM i naglasio da je ta pažnja i briga stigla do svakog srpskog doma naših sunarodnika koji tamo žive.

Direktor Кancelarije za КiM zahvalio je Arlovu, kao nosiocu projekta, i njegovim saradnicima, rukovodstvu RS, brojnim ustanovama, načelnicima opština i svim građanima RS na akciji kojom su ugostili više od 1.300 učenika, nastavnika, staratelja dece sa КiM. Naveo je da je to prilika da se u letnjem periodu deca sa КiM druže sa svojim vršnjacima i upoznaju lepote RS.

„I na taj način građani Republike Srpske pokazali su brigu i neraskidivu sponu između RS, Srbije i našeg naroda na КiM. Ovo je jedinstveni primer tako velike akcije solidarnosti i podrške, i izražavam divljenje gospodinu Arlovu i timu koji je ovo uspeo da sprovede“, navodi se u saopštenju.

On je rekao da se "često obraća pažnja na loše vesti u medijima, a da kada se desi tako velika akcija kao što je boravak više od hiljadu dece sa КiM u RS ponekada prođe bez ikakve pažnje", te da bi građani trebalo da znaju i za ovako lepe projekte i saradnju srpskog naroda.

Arlov je zahvalio direktoru Кancelarije za КiM na velikoj podršci u organizaciji susreta dece, vršnjaka iz svake srpske sredine sa КiM, koji su došli i borave u 19 gradova RS. Podsetio je da je tim projetkom do sada, u osam godina koliko traje, obuhvaćeno oko 4500 dece, koji su u pratnji prosvetnih radnika boravili u RS.

Arlov je naznačio i da su mališani sa КiM juče primljeni i od strane premijera Republike Srpske i članova vlade, i poručio da će se akcija nastaviti i ubuduće, uz zahvalnost svima koji su je pomogli i pomažu.

„Hvala svima koji akciju podržavaju i mi ćemo je nastaviti. To je velika pomoć srpskom narodu na КiM“ rekao je Arlov uz ocenu da deca, Srbi na КiM, nemaju bezbednost i da je ovo prilika da sve to imaju tokom boravka u RS.

Predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na КiM je ukazao i na još jedan projekat - izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Кosovskoj Mitrovici, za koji je rekao, da će se kamen temeljac postaviti 26. juna ove godine.

On je naveo i da imaju čvrsto obećanje premijera RS da će pomoći izgranju tog Centra i precizirao da je reč o objektu za 130 dece sa КiM.

Arlov je rekao da su decembra prošle godine projekat počeli „od nule“, a da je već skupljeno više od četvrtine potrebnih sredstava od 280.000 evra, te da je obezbeđeno zemljište za početak radova.

„Verujem da ćemo uz pomoć i Vlade Srbije i Кancelarije za КiM i lokalnih zajednica RS uspeti u svojoj nameri“ poručio je Arlov.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane