Vesti
Saopštenja

Gračanica: Zbog akcije specijalaca otkazan organizovani prevoz na doček

Opština Gračanica pozvala je građanstvo da na večerašnjem obeležavanju Nove godine po Julijanskom kalendaru na trgu u Gračanici poštuju sve propisane epidemiološke mere kako ne bi davali prostora "nedobronamernim pojedincima, institucijama i bezbednosnim službama da izazovu nove nemire i pritiske na narod". S tim u vezi je i organizovani prevoz na doček u Gračanici otkazan.
Gračanica: Zbog akcije specijalaca  otkazan organizovani prevoz na doček
Bez prevoza večeras (Foto arhiva Kim)

Zbog novonastale situacije i sinoćne "brutalne akcije" kosovske specijalne policije u zgradi opštine, a kako bi predupredili moguće neželjene reakcije, Opština Gračanica obaveštava javnost da se organizovani prevoz za Gračanicu na večerašnje obeležavanje otkazuje.

Građani samoinicijativno mogu doći od 16 časova u centar Gračanice i poslužiti se kuvanim vinom, rakijom i pečenim volovskim mesom koje se priprema za ovu priliku.

"Opština Gračanica nastavlja, kao i od sada, da preduzima sve neophodne mere i pripreme kako bi večeranje oveležavanje pravoslavne Nove godine proteklo u miru i dobrom raspoloženju a u skladu sa propisanim epidemiološkim merama", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022