Vesti
Saopštenja

Gračanica: Uhapšeni aktivisti SRS

Aktivisti Srpske radikalne stranke Milomir Perić i Danilo Kostić uhapšeni su u u Gračanici zbog lepljenja plakata, saopšteno je iz te stranke.
Gračanica: Uhapšeni aktivisti SRS
Gračanica (Foto arhiv KIM)

Oni su uhapšeni u subotu u Gračanici zbog lepljenja nalepnica „I Kosovo i Rusija“ i prebačeni u Prištinu, gde im je određen pritvor od 48 sati, saopštila je SRS.

“Ovaj potez tzv. kosovske policijske službe ima za cilj zastrašivanje i pritisak na patriotske snage i oslikava pravu prirodu Briselskog sporazuma, čiji je cilj proterivanje svega srpskog sa Kosova i Metohije”, kaže se u saopštenju SRS.

Srpska radikalna stranka je pozvala Vladu Republike Srbie da hitno preduzme mere za oslobođenje aktivista, a od nadležnih organ je zatraženo da omoguće da se predizborna kampanja nesmetano odvija i pod ravnopravnim uslovima za sve na celoj teritoriji Srbije.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021