Vesti
Saopštenja

Gračanica: Tribina i predstava o prevenciji nasilja nad decom

U Domu kulture u Gračanici sutra će biti održana tribina „Ukradena bezbednost“ o opasnostima koje vrebaju decu u školi, ulici i na internetu. 
Gračanica: Tribina i predstava o prevenciji nasilja nad decom
Plakat

Tribinu vodi pisac i novinar Vlada Arsić, koji vrlo realistično, na momente surovo i oštro govori o lošim pojavama u društvu.

“Ropstvo, trafiking, belo roblje, trgovina organima, trgovci ljudima, pojmovi su o kojima sve češće slušamo, ali sa određenom rezervom u svesti prihvatamo da se to dešava tamo, negde i nekome”, navodi se u saopštenju Doma kulture.

Tribina „Ukradena bezbednost“ namenjena je učenicima srednjih škola i roditeljima koji nemaju priliku da se često informišu o svim opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i na internetu.

Povodom iste tematke, u četvrtak 3. novembra, biće održana predstava „Nasilje nema opravdanja“.

Predstava je autorsko delo glumca Zijaha Sokolovića koji je scenario pisao u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima.

Na godišnjem kongresu Mreže zemalja EU za prevenciju kriminaliteta, održanom u Litvaniji 2013. godine, ova predstava je proglašena najboljim projektom u Evropskoj Uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici.

Kroz formu predstave deca se informišu o raznim oblicima nasilja i posledicama koje ostaju nakon nasilnih reakcija. U predstavi se improvizuje čak 120 različitih scena nasilja.

Tribina će se održati u Domu kulture „Gračanica“ sutra u 12 časova, dok će predstava biti održana u četvrtak u istom terminu.

Prevoz za sve učenike srednjih škola biće organizovan ispred matičnih škola sa polaskom u 11:30 časova.

Tribinu i predstavu organizuju Dom kulture „Gračanica“ i Opština Gračanica u saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“ iz Subotice i „NINAMEDIA“ iz Novog Sada.Ostale vesti

KFOR u zajedničkoj patroli sa Kosovskom policijom u Kamenici
Regionalna komanda Istok misije KFOR-a predvođene NATO-om izvršila zajedničku patrolu sa Policijom Kosova u opštini Kamenica, saopšteno je iz ove misije. 
  • 14.08.2020
Kancelarija za KiM: Ugrožen opstanak kulturne baštine
"Intenziviranjem putarskih radova u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani nije samo simbolično narušen mir pravoslavnih monaha, već je i fizički ugrožen opstanak tog bisera srpske i svetske kulturne baštine", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM dostavljenom medijima.
  • 14.08.2020
Đurić: Zaustavljenje vladike Teodosija bahati čin samovolje
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je na zaustavljenje vladike Raško-prizrenskog Teodosija, istakvši da je to "bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine", navodi se u saopštenju Đurića.
  • 14.08.2020
Đurić sa ambasadorom Indije u Beogradu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem.
  • 13.08.2020
KFOR i Kosovska policija o osiguravanju bezbednosti
Regionalna komanda Kfora Istok počela je danas sa planiranjem izvođenja zajedničkih operativnih aktivnosti sa graničnom  policijom Kosova na području Kamenice, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 13.08.2020
Rakić i Popović o unapređenju saradnje
Ministar lokalne samouprave i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj pandemiji koronavirusa, navodi se u saopštenju MLS-a.
  • 12.08.2020