Gračanica: Razvojem poslovanja do radnih mesta

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić i ministar privrede Srbije Željko Sertić razgovarali su danas o mogućnostima ekonomskog i poljoprivrednog razvoja i stvaranja novih radnih mesta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ministar Sertić u poseti opštini (Foto OG)

Predsednik opštine Gračanica kazao je da mu je veliko zadovoljstovo što je minister Sertić gost Gračanice, jer je po njegovom ličnom ubeđenju u ovom trentuku možda najbitniji za nas.

„Povod posete opštini Gračanica je Biznis forum Privrednih komora Srbije i Kosova. Iskreno se nadam da je to prvi korak ka podizanju realnog sektora, a u budućnosti i stvaranje novih radnih mesta”, kazao je Kostić.

Ministar Sertić istakao je da će se na Biznis forumu razgovarati o širenju aktivnosti između poslovnih subjekata koji već posluju ovde i saradnji sa kompanijama iz centralne Srbije.

„Bez ekonomije nema života nigde, pa tako ni ovde. Zato je važno da u narendom period iskoristimo sve mogućnosti koje budemo imali da pomognemo građane Gračanice i svih drugih opština, kako bi na taj način podržali ekonomski život i saradnju“, kazao je Sertić.

Sertić je istakao da se razgovaralo i o potencionalnim invensticijijama u Gračanici, rekavši da se ohrabruju infrastrukturni projekti predviđeni za opštinu Gračanica koji će omogućiti podizanje i drugih kapaciteta.

Kostić i Sertić najpre su prisustvovali liturgiji u manastiru Gračanica, a potom bili gosti vladike Teodosija.

Susret srpskih i kosovskih privrednika

U organizaciji „Privredne komore Srbije“ i „Privredne komore Kosova” u Gračanici se održavaju prvi poslovni susreti koji će okupiti privrednike iz oko 70 kompanija.

Događaj, koji se simbolično organizuje na Dan Evrope, prilika je da privrednici uspostave direktne kontakte, razgovaraju o unapređenju poslovne saradnje i jačanju ekonomskih veza u ovom delu regiona i iznesu predloge za dalje unapređenje privrednog ambijenta i rešavanje problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Kako je planirano, učesnicima skupa u plenarnom delu obratiće se Marko Čadež, predsednik „Privredne komore Srbije“ i Safet Grdžaliju, predsednik „Privredne komore Kosova”.

Nakon plenarnog dela agendom skupa predviđeno je potpisivanje aneksa Memoranduma o razumevanju kojim će biti definisana razmena predstavnika „Privredne komore Srbije” i „Privredne komore Kosova”.

Učešće su najavile grupe MK i Viktorija, Aseko SEE, Imlek, Bambi, Knjaz Miloš, Zlatiborac, RUDNAP, Tigar, Simpo, saopštila je Privredna komora Srbije.

U razgovorima će učestvovati i privrednici iz kompanija Elkos, Albakos, Devoli, Galanteria i druge firme iz svih privrednih grana.

„Privredna komora Srbije“ i „Privredna komora Kosova“ već dve godine održavaju redovne mesečne sastanke pod pokroviteljstvom Evrokomore.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane