Vesti
Saopštenja

Gračanica: Predavanje "Digitalizacija iz mog ugla" 18. novembra u Domu kulture

Dom kulture "Gračanica" u saradnji sa Fakultetom Tehničkih Nauka iz Novog Sada organizuje predavanje „Digitalizacija iz mog ugla“.

Gračanica: Predavanje
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Predavanje će se održati u sklopu projekta koji je namenjen digitalizaciji umetničkih slika iz fundusa Galerije i knjiga iz fonda biblioteke Doma kulture "Gračanica".

Predavanje će se održati u petak,18. novembra 2022. godine u 12 časova u Galeriji doma kulture "Gračanica".

Na predavanju će govoriti Dejan Nemec – diplomirani inženjer elektrotehnike, stručni saradnik, katedra za telekomunikacije i obradu signala, Aljoša Petijević – specijalista i strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva i Ilija Markov – master inženjerskog menadžmenta.

Predavanje se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022