Vesti
Saopštenja

Gračanica: Pojačano prisustvo policije i KFOR-a uoči Velike Gospojine

U zgradi Opštine Gračanica danas je održana sednica opštinskog Кriznog štaba na kojoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija vezana za koronavirus na teritoriji lokalne samouprave. "Povodom predstojećeg praznika Velika Gospojina zbog veće koncentracije ljudi biće pojačano prisustvo i patrole policije i pripadnika КFOR-a", navodi se u saopštenju.
Gračanica: Pojačano prisustvo policije i KFOR-a uoči Velike Gospojine
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Sednica je održana i povodom predstojećeg praznika Uspenja Presvete Bogorodice, poznatog kao Velika Gospojina, koji Gračanica obeležava kao svoju slavu, odnosno potrebe da se još jednom skrene pažnja na obavezno preduzimanje svih preventivnih mera za sprečavanje i širenje koronavirusa, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

O akutelnoj situaciji sa predstavnicima zdravstva, policije, inspekcije i drugim članovima Кriznog štaba razgovarao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović koji je još jednom pozvao na odgovornost i tom prilikom istakao da "samo zajedničkim naporima možemo da se izborimo sa nevidljivim neprijateljem".

Saopšteno je da je epidemiolška siutacija na teritoriji opštine Gračanica u vezi sa virusom korona "poboljšana, imajući u vidu da u poslednjih 11 dana nije bilo inficiranih virusom kovid-19".

Takođe, apelovano je na građane da i dalje sprovode preventivne mere i poštuju preporuke nadležnih, drže fizičku distancu i nose maske, posebno za vreme predstojećeg praznika kada se očekuje veća koncentracija ljudi.

Napominje se da je i dalje zabranjen rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru. "Uz poštovanje svih navedenih mera zaštite dozvoljen je rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu. Radno vreme objekata sa baštom je do 22.30 časova".

Dodaje se da se sva privredna društva obavezuju da poštuju propisane mere zaštite i da za sva radno angažovana lica obezbede zaštitu opremu.

Povodom početka nove školske godine biće obezbeđene potrebne količine dezinfekcionih sredstava, kao i sredstva za ličnu higijenu.

Navedeno je da će se za sprovođenje mera starati nadležni policijski, inspekcijski i opštinski organi. Policijski službenici će licima koji ne poštuju preporučene mere izricati kazne.

"Odeljenju inspekcije nalaže se da izvrši kontrolu privrednih i drugih objekata kako bih obavestili o novim merama", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022