Vesti
Saopštenja

Gračanica: Počinju javne rasprave o budžetu za narednu godinu

Opština Gračanica će organizovati javne konsultacije o pripremi opštinskog budžeta za 2022. godinu, odnosno Srednjoročnog okvira budžeta za 2022-2024. godinu, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.
Gračanica: Počinju javne rasprave o budžetu za narednu godinu
Opština Gračanica (Foto Kim)

Kako se navodi, zbog akutelne pandemije koronavirusa i aktuelnih mera, rasprave će se održavati samo sa predstavnicima Lokalnih saveta koji će biti u obavezi da od građana prikupe predloge, mišljenja i sugestije.

Prema planu Skupštine opštine Gračanica i Odeljenja za budžet i finansije, ukupno će biti održano osam budžetskih rasprava, koje će se sa predstavnicima Lokalnih saveta održavati u sali Skupštine opštine Gračanica u zgradi lokalne samouprave u Gračanici.

Rasprave će se održati sledećim redosledom:

Prva rasprava održaće se u ponedeljak, 30. avgusta u 11 časova sa Lokalnim savetom Lepine, Radeva i Skulaneva;
Druga rasprava održaće se u ponedeljak, 30. avgusta u 13 časova sa Lokalnim savetom Ugljara i Batusa;
Treća rasprava održaće se u utorak, 31. avgusta u 11 časova sa Lokalnim savetom Suvog Dola i Novog Naselja;
Četvrta rasprava održaće se u utorak, 31. avgusta u 13 časova sa Lokalnim savetom Dobrotina, Livađa, Donje i Gornje Gušterice;
Peta rasprava održaće se u četvrtak, 2. septembra u 11 časova sa Lokalnim savetom Lapljeg Sela, Preoca i Čaglavice;
Šesta rasprava održaće se u četvrtak, 2. septembra u 13 časova sa Lokalnim savetom Gračanice;
Sedma rasprava održaće se u petak, 3. septembra u 11 časova sa Lokalnim savetom Sušice i Badovca;
Osma rasprava održaće se u petak, 3. septembra u 13 časova sa Lokalnim savetom Кišnice.
Lokalni saveti su u obavezi da pre održavanja javnih konsultacija od svojih građana prikupe predloge, sugestije i mišljenja u vezi sa planiranjem budžeta.

Planirane javne konsultacije održaće se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021
Avganistanci neprihvatljivi za SAD neće biti smešteni na Kosovu
Američka ambasada u Prištini saopštila je da im je sporazumom sa Kosovom dozvoljeno da privremeno ugoste ograničeni broj avganistanskih državljana u bazi Bondstil čije aplikacije za vizu zahtevaju dodatnu obradu. Odbacujući medijske izveštaje o nameri da na Kosovo prebace pojedince koji su neprihvatljivi za SAD.
  • 05.09.2021