Vesti
Saopštenja

Gračanica: Od šestog septembra bez novoobolelih lica

Na teritoriji opštine Gračanica od šestog septembra nema novoobolelih lica od koronavirusa, saopštio je Кrizni štab ove lokalne samouprave.
Gračanica: Od šestog septembra bez novoobolelih lica
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Кako je navedeno u saopštenju, poslednji registrovan slučaj koronavirusa u opštini Gračanica zabeležen je 6. septembra, i da od tada nema novoobolelih lica.

Takođe, nema ni hospitalizovanih osoba, dodaje se u saopštenju Кriznog štaba.

Ukupan broj obolelih, od pojave prve zaraze na teritoriji opštine Gračanica, iznosi 77.

Iz Кriznog štaba poručuju da još nije vreme za opuštanje i apeluju na građane da poštuju propisane mere, nose maske, održavaju socijalnu distancu, pojačaju higijenu ruku i izbagavaju prisustvo na velikim skupovima, ali i organizovanje istih.

 Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021