Vesti
Saopštenja

Gračanica: Nastavljena dezinfekcija javnih mesta

Radnici javnih službi Opštine Gračanica od jutros dezinfikuju površine ispred javnih objekata koje posećuje veći broj ljudi, saopštila je informativna služba Opštine Gračanica.
Gračanica: Nastavljena dezinfekcija javnih mesta
Dezinfekcija ulica (Foto Opština Gračanica)

To je jedna od mera borbe protiv koronavirusa koje lokalna samouprava sprovodi u skladu sa odlukama Кriznog štaba.

„Jedna od tih mera je i dezinfekcija svih objekata od javnog značaja, kao što je prostor ispred zdravstvenih institucija, banaka, pekara, apoteka, ispred Pošte i svih drugih objekata gde se okuplja veći broj građana“, kaže direktor javnih službi Vladica Trajković.

On je podsetio da je juče obaveljena dezinfekcija javnih površina u Gračanici, uključujući i put Priština – Gnjilane, kroz Gračanicu.

Do sada su inače dezinfikovane zdravstvene i obrazovne institucije, kao i ustanove kulture.

Iz lokalne samouprave na građane se apeluje da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju preporučene mere nadležnih institucija i ne izlaze bez preke potrebe iz svojih domova.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020