Vesti
Saopštenja

Gračanica: Lutkarska predstava “Budi to što jesi“

Glumci Amaterskog pozorišta “Janićije Popović“, koje radi u okviru Doma kulture u Gračanici, u nedelju će premijerno odigrati lutkarsku predstavu “Budi to što jesi“.
Gračanica: Lutkarska predstava “Budi to što jesi“
Plakat

Predstava “Budi to što jesi“ je priča o malom i tužnom psu Glisti koji je, kako se navodi u saopštenju, nesrećan jer ga drugi psi ismevaju zbog njegovog izgleda. Glista uz pomoć drugih životinja pokušava da reši svoj problem. 

“Kriza identiteta oduvek stvara probleme, kako pojedincu tako i celoj zajednici. Svi smo prolazili kroz razne periode odrastanja, sazrevanja, preživljavali teške trenutke nezadovoljstva svojim izgledom ili svojim karakterom. Ta muka uglavnom traje sve dok ne shvatimo šta kaže mudrost stara, a ona kaže da nas izgled često vara, i da svako ko je pravi lepotu nosi u svome srcu i svojoj glavi. Verujte, rešenje se krije u svima vama zato ’Budi to što jesi’“, reči su reditelja predstave Boška Boškova.

Predstava će biti odigrana u nedelju 24. decembra od 19 časova u Domu kulture Gračanica. Ulaz je slobodan.Ostale vesti

Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020
Kurti pozitivan na koronavirus
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je pozitivan na koronavirus i da će ostati u samoizolaciji.
  • 28.10.2020
Petković sa Gajcbilerom o toku dijaloga BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković  razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Gajcbilerom o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 27.10.2020
Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020