Vesti
Saopštenja

Gračanica: Lutkarska predstava “Budi to što jesi“

Glumci Amaterskog pozorišta “Janićije Popović“, koje radi u okviru Doma kulture u Gračanici, u nedelju će premijerno odigrati lutkarsku predstavu “Budi to što jesi“.
Gračanica: Lutkarska predstava “Budi to što jesi“
Plakat

Predstava “Budi to što jesi“ je priča o malom i tužnom psu Glisti koji je, kako se navodi u saopštenju, nesrećan jer ga drugi psi ismevaju zbog njegovog izgleda. Glista uz pomoć drugih životinja pokušava da reši svoj problem. 

“Kriza identiteta oduvek stvara probleme, kako pojedincu tako i celoj zajednici. Svi smo prolazili kroz razne periode odrastanja, sazrevanja, preživljavali teške trenutke nezadovoljstva svojim izgledom ili svojim karakterom. Ta muka uglavnom traje sve dok ne shvatimo šta kaže mudrost stara, a ona kaže da nas izgled često vara, i da svako ko je pravi lepotu nosi u svome srcu i svojoj glavi. Verujte, rešenje se krije u svima vama zato ’Budi to što jesi’“, reči su reditelja predstave Boška Boškova.

Predstava će biti odigrana u nedelju 24. decembra od 19 časova u Domu kulture Gračanica. Ulaz je slobodan.Ostale vesti

“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020