Vesti
Saopštenja

Gračanica: Kostić i Tanin o problemima u opštini i budućoj saradnji

Gradonačelnik opštine Gračanica Vladeta Kostić sastao se sa šefom Misije privremene uprave UN na Kosovu Zahirom Tanini i njegovim timom.
Gračanica: Kostić i Tanin o problemima u opštini i budućoj saradnji
Sastanak Kostića i Tanina (Foto OG)

Šefa UNMIK-a zanimala je aktuelna situacija u opštini Gračanica, a jedna od tema razgovora bila je i buduća saradnja sa tom privremenom administrativnom misijom.

Kostić je Taninija upoznao sa dosadašnjim rezultatima, informisao ga o trenutnim i budućim projektima i upoznao sa najvećim problemima sa kojima se opština Gračanica suočava.

Tokom razgovora akcenat je stavljen na buduću saradnju opštine Gračanica i UNMIK-a. Zahir Tanini je istakao da želi da pomogne u rešavanju problema opštine.

I Kostić i Tanin složili da su ovakvi sastanci korisni, jer pokazuju spremnost za dobru saradnju i razmenu mišljenja u cilju što kvalitetnijeg rešavanja problema opštine i građana.Ostale vesti

U Sočanici obležena 106. godišnjica Topličkog ustanka

Polaganjem venaca i služenjem parastosa kod spomen česme, a potom i svečanom akademijom u Sočanici je obeležena 106. godišnjica Topličkog ustanka.

  • 30.01.2023
Pesničko veče mladih u četvrtak u CEC-u
U okviru projekta „Mladi pesnici Kosova – kulturno nasleđe u stvaranju“, NVO Centar za afirmativne društvene akcije organizuje pesničko veče i promociju istoimene edicije. 
  • 30.01.2023
KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023