Gračanica: “Kosovo u delima srpskih autora”

U okviru manifestacije “Vidovdanske svečanosti”, Dom kulture u Gračanici organizuje promociju knjige “Kosovo u delima srpskih autora” publiciste Đorđa Jevtića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Đorđe Jevtić (Foto Kim)

Promocija knjige zakazana je za sutra u 20 časova.

„Čime god se Jevtić bavio, nedvosmisleno se, kao zajednički imenitelj u njegovom kritičarskom i publicističkom radu, izdvaja neprestana posvećenost borbi za kulturni identitet i nacionalni integritet Srba na Кosovu i Metohiji, prevashodno u rodnoj Gračanici, ljubav prema zavičaju i sunarodnicima, kao i podrška svim stvaraocima koji su u toj borbi na istom mestu, na istoj strani i u istoj misiji. U tome je Jevtićeva knjiga važno svedočanstvo“, napisao je u recenziji mr Predrag Radonjić.

O knjizi će govoriti prof. dr Dragomir Kostić, predsednik Društva književnika KiM Novica Sovrlić, književni kritičar Žarko Milenković i autor.

O autoru

Đorđe Jevtić je rođen 1947. godine u Sušici blizu Gračanice. Diplomirao je na Grupi za srpskohrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Od 1974. do 1997. bio je novinar i urednik u Novinskoj agenciji Tanjug, a od 1997. do 2000. bio je potpresednik Gradskog veća SG Prištine.

Od 2007. do penzionisanja 2013. godine, bio je rukovodilac Službe za informisanje SG Priština sa sedištem u Gračanici. Izveštavao je i pisao o svim zbivanjima na Kosovu i Metohiji u poslednjih pola veka, o čemu je objavio deset feljtona i pet publicističko analitičkih knjiga.

Pokretač je nekoliko časopisa i kulturnih manifestacija.

Živi u Sušici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane